Publicat: 12 Ianuarie, 2012 - 13:37
Share

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a ameninţat că USL va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe legea sănătăţii.

"Este evident că în cazul asumării răspunderii Guvernului vom depune o moţiune de cenzură, dar mai ales, ceea ce este mult mai important, ne obligăm ca imediat din decembrie anul acesta, când vom avea majoritatea să modificăm eventuale prevederi ale legii care afectează în mod grav activitatea unuia din sistemele fundamentale ale României şi să aducem înapoi în structurile nu politice, deci în structurile într-adevăr tehnocrate, persoanele care au fost îndepărtate în această perioadă, în mod sigur mă refer la dr Raed Arafat, dar mă refer şi la mulţi alţii mai puţin cunoscuţi, sau mai puţin mediatizaţi, care refuzând să aplice nişte ordine şi nişte prevederi ale Guvernului în mod sigur iraţionale au fost îndepărtaţi din sistemul de sănătate, din sistemul de educaţie, de siguranţă personală a fiecărui cetăţean", a declarat Ponta la Cluj.

"Sperăm ca legea sănătăţii să nu fie adoptată, sperăm să fie dezbătută şi înainte de a fi implementată să aibă avizul celor care lucrează în domeniu. O mică parte din lege se referă la sistemul de urgenţă, la SMURD, una din zonele care funcţionează peste media serviciilor de sănătate, atacul preşedintelui Băsescu împotriva acestui sistem are în spate interese private, interese ce gravitează în jurul preşedintelui Băsescu şi al PDL şi vor lovi în puţinele zone care funcţionează totuşi bine în România. Din păcate prin prevederile actualului proiect, vor fi spitale care vor intra în faliment şi se vor închide, în special din oraşele mai mici, iar acele spitale care vor fi organizate ca fundaţii practic vor ieşi de sub controlul Curţii de Conturi şi de sub un mod transparent de cheltuire a banilor publici. Privatizarea ca soluţie care rezolvă toate problemele sănătăţii din România este o temă falsă, s-a dovedit că în SUA sau Europa nu există un sistem de acest gen. Statul nu se poate deroba de a avea grijă de cetăţenii săi în domeniul sănătăţii, educaţiei şi al siguranţei naţionale, şi în momentul în care banii publici, sunt daţi în administrare privată acest lucru se face pe criterii netransparente, pe criterii clientelare şi vor duce în mod sigur la o lipsă de control a celor care plătesc aceşti bani", a mai spus Ponta.