Publicat: 18 Decembrie, 2012 - 18:47
Share

 Liderul social democrat Victor Ponta a declarat, Marţi, că intenţionează să candideze în continuare pentru un nou mandat de preşedinte al PSD, arătând că şi-a anunţat această decizie încă de când a fost ales preşedinte al partidului în 2010.

Întrebat dacă miercuri la şedinţa PSD va fi discutat cazul de "trădare", Ponta a răpsuns:

"Discutăm în primul rând problema cea mai importantă, care este guvernarea ţării. După care discutăm şi probleme interne. Ştiţi foarte bine, la începutul anului viitor vom avea un congres. Pentru asta avem pregătiri în structurile noastre politice".
 
El a adăugat că PSD trebuie să continue să aibă activitate şi să nu fie absorbit cu totul la Guvern.
 
"Deci PSD trebuie să continue să aibă activitate, să existe, nu-l absorbim cu totul la Guvern, că nu e normal lucrul ăsta, n-o să fim totdeauna la guvernare, o să mai fim iar şi în opoziţie, astfel încât partea de organizare a PSD face parte din strategia pe care o am pentru începutul anului viitor. Nu v-am ascuns decizia mea pe care am anunţat-o de foarte mult timp, încă de când am fost ales preşedinte în 2010, aceea că dacă pierdem alegerile fac pasul lateral şi las pe altcineva, aşa se face când pierzi alegerile. Dacă le câştigăm, şi le-am câştigat, intenţionez să candidez în continuare pentru noul mandat de lider al PSD", a precizat Ponta.