Publicat: 28 Iunie, 2012 - 16:16
Share

Premierul Victor Ponta a declarat, Joi, la Bruxelles, pentru un ziar spaniol, că va demisiona din funcţie dacă acuzaţiile de plagiat privind teza sa de doctorat în drept se vor dovedi fondate.

Revista "Nature" a publicat un articol în care susţinea că premierul României este acuzat că a plagiat, prezentând un set de documente provenite de la o "sursă anonimă". Potrivit publicaţiei, mai mult de jumătate din lucrarea de doctorat de 432 de pagini a lui Victor Ponta ar conţine texte copiate.
 
"Părţi substanţiale ale textelor din cele trei lucrări par să fie identice sau aproape identice cu materiale scrise în limba română de specialiştii în drept Dumitru Diaconu şi Vasile Creţu. De asemenea, textul se aseamănă cu traduceri în română ale unei lucrări în engleză publicată de specialistul Ion Diaconu. Indiciile privind plagiatul sunt mai mult decât evidente", a scris revista Nature.

 Ponta a răspuns acuzaţiilor de plagiat, declarând într-o conferinţă de presă că nu a fost vorba despre o intenţie de a copia, fiind dispus să renunţe chiar şi la titlul de doctor, în cazul în care va fi găsit vinovat. Deşi a recunoscut că a folosit 30 de pagini din lucrarea profesorului Ion Diaconu, cel care a scris şi prefaţa tezei de dctorat a premierului, Ponta a menţionat că sursa este trecută în bibliografie.