Publicat: 10 Mai, 2015 - 12:49
Share

Mesajul prim-ministrului Victor Ponta cu ocazia Zilei Regalității:

Marcăm astăzi un moment fundamental din istoria țării — Ziua Regalității. Vreau cu această ocazie să transmit, în numele Guvernului României și al meu, cele mai bune gânduri de respect și considerație față de Casa Regală, în semn de apreciere pentru contribuția adusă istoriei, integrității și identității noastre naționale.

Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sărbători ale României, fosta noastra zi națională în perioada proclamării independenței țării și încoronării Regelui Carol I până după finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial. În trecut, românii se bucurau de acest moment prin lupte cu flori și focuri de artificii, petrecând ziua alături de familia regală.

Cred că este important să retrăim această atmosferă de sărbătoare și acum, iar în acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta în luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sărbătoare națională — zi nelucrătoare. Casa Regala a sprijinit România în momente dificile, ne-a învățat ce înseamnă patriotismul și a oferit țării o direcție puternică prin definirea unor repere morale înalte. Avem obligația să susținem aceste valori, să ne respectăm istoria și să învățăm noile generații să facă la fel.

La mulți ani Casei Regale!