Publicat: 22 Ianuarie, 2015 - 11:50

În urma interviului organizat joi, 22 ianuarie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitate de voturi, înaintarea către Preşedintele României a propunerii de numire în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătorului Popescu Mirela Sorina (proiectul poate fi vizualizat aici).

Potrivit dispoziţiilor art. 53 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani. 

Numirea în funcţia de preşedinte de secţie al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alin. 3 al aceluiaşi text de lege.