27 noiembrie 2021

POR: Aproximativ 40 de milioane de lei, bani europeni, pentru investiţii în reabilitarea mai multor unităţi şcolare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nouă noi contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în valoare eligibilă totală de 39.987.303,62 lei, au fost semnate de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.

„Continuăm investiţiile din fonduri europene pentru modernizarea şcolilor din România. Investiţiile în educaţie reprezintă cele mai sustenabile contribuţii pentru comunitate şi îi încurajez pe beneficiari să continue proiectele în acest domeniu”, a conchis Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Proiectele de investiţii care vizează reabilitarea şi modernizarea mai multor unităţi de învăţământ din ţară vor fi realizate în localităţile:

Oraşul Amara, judeţul Ialomiţa, pentru creşterea eficienţei energetice a grădiniţei cu program normal prelungit „Prichindel”, va beneficia de 4.683.449,40 lei;

Municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, va beneficia de 11.553.820,20 lei pentru revitalizarea Municipiului Paşcani prin modernizarea infrastructurii educaţionale şi a infrastructurii publice urbane adiacente;

Comuna Stănişeşti, judeţul Bacău, va beneficia de 1.038.136,82 lei pentru extinderea şi reabilitare Şcolii Gimnaziale George Apostu.

Alte 6 proiecte contractate prin unităţi private, în valoare totală de 27.920.120,19 lei au fost semnate de ministrul dezvoltării. Proiectele vizează obiective precum creşterea competitivităţii, prin investiţii pentru diversificarea activităţii şi consolidarea poziţiei pe piaţă sau dezvoltarea capacităţilor de producţie sau achiziţie de utilaje.