Publicat: 29 Decembrie, 2017 - 11:36

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au descoperit, pe raza judeţului Constanţa, un autoturism marca Porsche, model Panamera S E-Hybrid, semnalat ca fiind furat din Marea Britanie.

În data de 28.12.2017, în jurul orei 12.00, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa - Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competenţă.

Astfel, a fost identificat pe raza judeţului Constanţa un autovehicul marca Porsche, model Panamera S E-Hybrid, despre care existau informaţii că se află în atenţia autorităţilor. La volanul autovehiculului se afla cetăţeanul român R.I., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza municipiului Bucureşti.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul este căutat de autorităţile din Marea Britanie, acesta fiind declarat furat la data de 20.12.2017.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o persoană din Marea Britanie, neavând cunoştinţă despre faptul că este căutat de către autorităţi.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 47.000 lire sterline a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Subinspector de poliţie
Maria Alexandra CÎRSTEA
 

Tag-uri Nume: