Publicat: 23 Martie, 2020 - 10:32
Share

Ar fi sigur să folosești o piscină? Vă puteți bucura de înot în ocean? Ce zici de scufundarea într-un jacuzzi în timpul COVID-19. Menținerea în formă în timpul coronavirusului este importantă. Știm deja că utilizarea unei săli de gimnastică nu este o idee bună.

Orice țări și regiuni au vreme caldă. Piscinele interioare și exterioare sunt populare nu numai în Hawaii, Florida sau Emiratele Arabe Unite, ci peste tot în lume, indiferent de climă.

Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor din SUA (CDC), nu există dovezi care să folosească o piscină sau un jacuzzi ar pune pe oricine în pericol să obțină virusul COVID-19, atât timp cât se respectă distanța socială și igiena.

Conform CDC, funcționarea, întreținerea și dezinfectarea corespunzătoare (de exemplu, cu clor și brom) a piscinelor și a cazanelor trebuie să elimine sau să inactiveze virusul care provoacă COVID-19.

Virusul COVID-19 nu a fost detectat în apa de băut, a menționat CDC. Metodele convenționale de tratare a apei care utilizează filtrarea și dezinfectarea, precum cele din majoritatea sistemelor municipale de apă potabilă, ar trebui să elimine sau să inactiveze virusul care provoacă COVID-19.

Atât adulții, cât și copiii care folosesc o piscină privată sau publică trebuie să observe distanțarea socială. Pur și simplu stați departe de alți utilizatori de piscină, atât în ​​apă, cât și atunci când vă bucurați de un scaun de relaxare sau de a lua sol.

CDC le reamintește operatorilor piscinei despre pericolele potențiale nevăzute pentru sănătate. Produse chimice precum clorul sunt adăugate în apa din piscină pentru a ucide germenii și pentru a le împiedica să se răspândească. Cu toate acestea, manipularea greșită a substanțelor chimice din piscină poate provoca răni.

Unul dintre acești compuși chimici nedoriti este un grup de iritanți numiți cloramini, care pot face ochii roșii și înțepături, iritații și erupții cutanate și probleme respiratorii. Aceste cloramini sunt diferite de tipul de cloramină care este uneori folosită pentru tratarea apei potabile.

În ceea ce privește bazinele publice, băile de hidromasaj și spa-urile, aici sunt sfaturi de la CDC:

  • Verificați cel mai recent punctaj de inspecție alocat unei piscine publice sau a unei băi de hidromasaj / spa. De obicei, puteți găsi scoruri de inspecție online sau la fața locului.
  • Efectuați propria mini-inspecție. Folosiți benzi de testare pentru a verifica nivelul și pH-ul dezinfectantului (clor sau brom) înainte de a intra în apă. Majoritatea magazinelor, magazinelor hardware și magazinelor de aprovizionare în piscină vând benzi de testare.
  • Duș înainte de a intra în apă. Clătirea în duș doar un minut vă ajută să scăpați de cele mai multe lucruri care ar putea fi pe corpul înotătorului.
  • Verifică-te! Păstrați pipi, cocoș, transpirație, sânge și murdărie în afara apei.
  • Nu înotați și nu lăsați copiii să înoate când sunt bolnavi de diaree.
  • Nu înghițiți apa. Doar o gură de apă cu germeni de diaree te poate îmbolnăvi până la 3 săptămâni. (eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: