27 noiembrie 2021

Potrivit CNN: „SUA se așteaptă să se ocupe de spațiul aerian pakistanez”

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Potrivit CNN: „SUA se așteaptă să se ocupe de spațiul aerian pakistanez”
În schimb, Islamabadul cere sprijin în lupta împotriva teroriștilor și asistență din partea SUA în construirea relațiilor cu India.

Administrația președintelui american Joe Biden se așteaptă să ajungă în curând la un acord privind utilizarea spațiului aerian pakistanez pentru operațiuni militare și de informații în Afganistan. Acest lucru a fost raportat vineri de CNN , citând surse de la Washington.

Potrivit acestora, reprezentanții administrației și-au împărtășit planurile vineri, la o întâlnire închisă cu parlamentarii americani. Surse CNN notează că autoritățile pakistaneze insistă asupra încheierii unui memorandum de înțelegere cu Statele Unite, în baza căruia Washingtonul, în schimbul accesului la spațiul aerian al Pakistanului, ar sprijini conducerea pakistaneză în lupta împotriva terorismului și ar ajuta la construirea relațiilor deteriorate cu India. Canalul american de televiziune subliniază că negocierile sunt în desfășurare, iar termenii acordului se pot schimba.

CNN notează si că forțele americane folosesc acum spațiul aerian pakistanez pentru a efectua recunoașteri în Afganistanul vecin. Cu toate acestea, lipsa unui acord formal ar putea determina autoritățile pakistaneze să pună capăt acestei practici.

Anterior, compania de televiziune a raportat că încă 363 de cetățeni americani rămân pe teritoriul Afganistanului, dintre care 176 așteaptă o evacuare. CNN subliniază că, în acest sens, accesul la spațiul aerian pakistanez este de mare importanță pentru conducerea americană.

Ciprian Pop