1 iulie 2022

Potrivit presei nord coreene, „instituțiile din RPDC luptă împotriva pandemiei”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

‘Decizia, voința și strategia conturate de conducerea Partidului Muncitoresc Coreean sunt palpabile în toată țara și, în special, în provincia Hwanghae de Sud, epicentrul pandemiei în RPDC, a declarat miercuri agenția de presă statală KCNA.

Potrivit sursei citate, medicamentele, alimentele și cele de bază donate de organizațiile politice și sociale coreene au fost transferate familiilor care au cea mai mare nevoie.

Aproape 3.000 de membri ai ramurii de medicină militară a Armatei Populare Coreene au stabilit un sistem de lucru ordonat și sunt dedicați 24 de ore pe zi aprovizionării și distribuției de medicamente.

În provincii, orașe și districte din întreaga țară, înalți oficiali implicați în transport și distribuție trimit medicamente la sate si in zone muntoase greu accesibile.

Peste un milion 428 de mii de funcționari, profesori și studenți ai ramurii medicale și profilactice lucrează în depistarea și tratamentul științific și intensiv al pacienților în diferite locații, spune sursa.

Direcția Centrală de Profilaxie a Urgențelor din RPDC a stabilit un sistem de comandă cu scopul de a organiza și executa mai riguros campania de prevenire a situațiilor de urgență.

Între timp, Consiliul de Miniștri și alte instituții de stat organizează managementul economic în timp ce muncitorii din sectoare importante continuă să producă produse de bază în toată țara.

Potrivit televiziunii locale, inițiativa se desfășoară în toată țara, urmărindu-se controlul, cât mai curând posibil, al focarului și prioritizarea aprovizionării imediate cu medicamente a populației 24 de ore pe zi.

Unitățile medicale ale Armatei Populare Coreene s-au alăturat distribuției de produse către farmaciile din Phenian, în timp ce înalți demnitari ai Partidului Muncitoresc Coreean și ai Guvernului au verificat procesul de aprovizionare, au îndemnat să-l mențină stabil chiar și în zonele îndepărtate și să prioritizeze cerințele populației.

Autoritățile au examinat și funcționarea spitalelor, clinicilor și depozitelor de alimente, îndreptate spre dublarea eforturilor pentru evitarea reinfectării pacienților recuperați și informarea publicului despre simptomele, metodele de prevenire și tratamentul contagiunii cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-coronavirus 2, spune televiziunea de stat.

De asemenea, 11.000 de funcționari publici, profesori și studenți la științe medicale s-au alăturat luni acestei verificări masive a întregii populații nord-coreene pentru a depista noi cazuri febrile.

Duminică, Șeful Statului coreean, Kim Jong Un, a analizat situația sănătății la o altă întâlnire cu activul de partid și a ordonat să elibereze și să distribuie imediat rezervele de medicamente de stat în vederea controlării „straniei patologii”.

Dintre toți oamenii bolnavi, peste 819.000 s-au recuperat de la debutul febrei la sfârșitul lunii aprilie și cel puțin 663.000 încă primesc tratament, susține presa locală.

Țările învecinate, precum China au asigurat că este pregătită să ofere sprijinul necesar în lupta împotriva bolii, în timp ce Coreea de Sud s-a oferit să trimită vaccinuri și personal sanitar.

A consemnat, pe baza surselor nord coreene, Ciprian Pop

Sursa: al jazeera