8 decembrie 2021

Potrivit surselor siriene, convoiul forțelor turce a dus ajutor pentru extremiști la Idlib

Bagram, Afghanistan 07.10.2012: Afghan soldiers at Military Checkpoint in Afghanistan near Bagram

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Potrivit agenției SANA, un total de „31 de vehicule cu arme, muniție și materiale și echipamente tehnice” s-au deplasat în provincie dinspre Turcia vecina.

 O coloană de forțe turcești, formată din câteva zeci de vehicule, a livrat arme și sprijin logistic grupurilor extremiste din regiune în provincia Idlib din nord-vestul Siriei. Acest lucru a fost anunțat joi de agenția de presă siriană SANA .

Potrivit sursei citate, „două grupuri de mașini, inclusiv camioane și vehicule militare, au intrat pe teritoriul Siriei prin așezarea Kafr Lyusin, situată la granița cu Turcia”. În total, spune sursa, ar fi vorba despre„ 31 de vehicule cu arme, muniție și mijloace materiale și tehnice destinate grupurilor extremiste concentrate în orașul Idlib și în unele raioane din provincia cu același nume ”.

 Începând cu 6 martie 2020, un regim de încetare a focului a fost în vigoare acolo după acordurile încheiate între Rusia și Turcia. Cu toate acestea, grupurile care luptă de partea Turciei și teroriștii din grupul Jabhat al-Nusra  încalcă în mod regulat încetarea focului, bombardând pozițiile armatei siriene și așezările pașnice.

Ciprian Pop