18 august 2022

„Poveste de Vacanţă” – Teatru de păpuşi la Bibliotecă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” şi Centrul Cultural „Bucovina”, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava, invită copiii la teatru de păpuşi.

„Poveste de Vacanţă” (Teatru de păpuşi la Bibliotecă) este un proiect ce se va derula pe perioada vacanţei de vară.

Astfel, în fiecare miercuri şi joi, începând din data de 6 iulie, cei mici vor fi aşteptaţi de la ora 12.00 la Sala de artă „Elena Greculesi” din cadrul sediului central al Bibliotecii Bucovinei pentru a participa la diverse spectacole susţinute de trupa Atelierului Teatru pentru copii a Centrului Cultural „Bucovina”; de asemenea, în fiecare vineri, începând din 8 iulie, sunt invitaţi de la ora 12.00 la Sala de spectacole a noului Centru Multifuncţional „Arta” din Iţcani, pentru a viziona diverse spectacole, şi micii spectatori din cartierul Iţcani, activităţile urmând să aibă loc graţie sprijinului Primăriei Municipiului Suceava, care va pune la dispoziţie spaţiul necesar.

Intrarea va fi liberă!

În felul acesta, micii cititori vor putea să „cunoască” lumea poveştilor prin teatru, pentru ca astfel să fie atraşi şi spre lectură. În acelaşi timp, aflându-se în cadrul bibliotecii pentru a participa la spectacolele de teatru de păpuşi, copiii vor putea vizita Secţia de împrumut pentru copii, vor putea împrumuta diverse documente de bibliotecă (cărţi, DVD-uri), sau vor afla toate detaliile necesare pentru a-şi face permis de bibliotecă şi a reveni pentru a împrumuta cărţi sau a participa la diverse activităţi ce vor mai fi organizate.

De asemenea, nu trebuie uitat nici faptul că, în curând, va fi deschis un punct de lucru al bibliotecii şi în cadrul Centrului Multifuncţional „Arta” din Iţcani, cu un fond de carte şi alte tipuri de documente care va fi pus la dispoziţia publicului pentru a putea fi împrumutat sau consultat de către potenţialii utilizatori din acest cartier.

Astfel, prin activităţile ce vor fi organizate, copiii vor pătrunde în lumea poveştilor, fiind de la început captivaţi de personajele poveştilor. Teatrul are un rol practic şi bine conturat în dezvoltarea copilului, atât sub aspect emoţional, cât şi psihologic, intelectual şi conceptual, iar teatrul de păpuşi e sinonim cu zâmbetul şi cu bucuria nemăsurată a copilului care descoperă lumea prin farmecul poveştilor.