27 septembrie 2022

Povestea distopică nu s-a încheiat. Guvernul german își prezintă proiectul de „pașaport vaccinal”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marți, ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a dezvăluit planurile de a adăuga o nouă funcție la aplicația informatică CWA (Corona Warn App), pașaportul pentru vaccin. Starea de vaccinare a fiecărei persoane ar fi recunoscută după culoarea codului QR și fiecare culoare acordă drepturi diferite cetățenilor.

Planul guvernului este de a scuti de obligația de a purta mască doar persoanele vaccinate recent. Nu contează câte doze au primit.

Dacă acest „pașaport” este lansat, persoanele care au primit trei doze vor avea aceleași drepturi ca și cele care nu au primit recent doar una.

Deși Lauterbach nu crede că oamenii ar trebui să se vaccineze la fiecare trei luni pentru a fi scutiți de obligația de a purta mască, el nu renunță la ideea sa și continuă să apere noua lege.

Această excepție, pe care unii naivi o consideră „o oportunitate” și „un stimulent” de a se vaccina, îi îngrijorează pe proprietarii unităților deschise publicului. Toată lumea este alarmată de ideea de a trebui să verifice de câte ori a fost vaccinat un vizitator și dacă trebuie sau nu să poarte mască.

Ministrul Sănătății își rezervă dreptul de a revoca regimul excepțional dacă îl folosesc un număr excesiv de persoane, așadar, obligația pentru toată lumea de a purta mască în interior ar putea reveni rapid și privilegiul efemer pentru cei „rocent vaccinați” ar înceta, mai spune presa și unii activiști din Germania, care, la unison, se arată deosebit de critici față de ideile acestui ministru.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto DW.COM