1 iulie 2022

Povestea emoţionantă a unui învingător, în noua producţie TVR 1 „Frontul de acasă”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Valentin Popa, din Forţele Speciale ale Armatei, îşi spune povestea de viaţă, în premieră, miercuri seară, la ora 22.30, la TVR 1, în emisiunea „Frontul de acasă”. Un reportaj cu multă adrenalină şi emoţie, realizat de Alina Grigore.

Trei misiuni în Afganistan, cu Forţele Speciale ale armatei, în cele mai periculoase şi izolate zone, la confruntarea directă cu diferite celule teroriste. Ce a pus capăt unei cariere militare pline de provocări? Miercuri seară, de la ora 22.30, în noua emisiune de reportaj a TVR 1 „Frontul de acasă”, jurnalista Alina Grigore ne face cunoştinţă cu tânărul care, la 30 de ani, lua viaţa de la capăt.

Valentin Popa este, la 33 de ani, maistru militar în cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale. Vorbeşte acum pentru prima oară în faţa camerelor de luat vederi despre momentul care, cu aproape trei ani în urmă, i-a schimbat complet cursul vieţii. „Doctorii au aşteptat 4-5 zile, nu îmi dădeau nicio şansă, dacă o să mai trăiesc!”, spune Valentin cu simplitate despre trauma întregii sale existenţe.

Până atunci, Valentin avea totul: o carieră strălucită, urma să îşi întemeieze o familie, se mutase din Târgu Mureş la Constanţa, împreună cu logodnica sa şi se pregătea să plece în cea de-a patra misiune externă, de data aceasta pe mare. Dar un teribil accident în timpul unui antrenament, o coborâre în rapel pe o navă, exerciţiu pe care îl făcuse de nenumărate ori până atunci, o clipă nefericită şi o prăbuşire în cap au condus la un traumatism medular ce l-a lăsat paralizat de la piept în jos.

După jumătate de an de spitalizare şi alţi doi ani de recuperare medicală intensivă, Valentin a reuşit să meargă, preţ de câteva minute, cu ajutorul unui exoschelet, să împingă scaunul rulant şi să înoate. „Îmi trebuie o armată de oameni să intru în apă şi să aibă grijă de mine. Dar important e să nu stăm, să nu treacă timpul degeaba!”, afirmă optimist tânărul. Iar lupta lui pentru o independenţă cât mai mare nu se va opri aici. Cea mai mare putere i-o dă familia. Îngerul său păzitor este Mari, cea care îi este alături, la bine şi la greu, de 13 ani.

Militarul a rămas în armată, intrând în echipa militarilor răniţi care practică sport şi dă un exemplu altor oameni oameni. Valentin Popa continuă să îşi reprezinte ţara, iar anul viitor va participa la Jocurile Invictus. Povestea lui, pe larg, o urmărim miercuri, 6 octombrie, de la 22.30, în prima ediţie „Frontul de acasă”, la TVR 1.

În fiecare miercuri seară, la TVR 1, Alina Grigore aduce în prim-plan uimitoare poveşti de viaţă şi de front ale unor oameni excepţionali, nu doar pe câmpul de luptă, ci şi în viaţa de zi cu zi. Mărturiile exclusive sunt completate cu momente semnificative din istorie, analize de actualitate, expertiza unor medici specializaţi în diferite tipuri de traume şi psihoterapeuţi. Emisiunea se vede şi la TVR Internaţional, joia, de la ora 13.00, iar la TVR Moldova, vineri, de la 11.30.