30 ianuarie 2023

„Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris” – atelier de caligrafie, la Muzeul Naţional al Bucovinei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 6 – 10 februarie 2023, Muzeul Naţional al Bucovinei derulează proiectul de educaţie muzeală „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie. Activităţile se vor desfăşura la Muzeul de Istorie, de luni până vineri, între orele 10 – 13.

Programul de educaţie muzeală, ajuns la a şaptea ediţie, se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, doritori să călătorească în timp pentru a cunoaşte istoria scrisului şi a instrumentelor de scris, care sunt curioşi să încerce scrierea din documente medievale, să-şi îmbunătăţească îndemânarea caligrafică, să petreacă vacanţa, din nou, la muzeu.

În cadrul activităţilor, elevii se vor familiariza cu noţiuni despre istoria şi evoluţia scrierii şi a instrumentelor de scris şi vor experimenta scrierea pe hârtie specială, utilizând instrumente de scris precum tocul sau pana.

Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne, după care vor dezvolta litere şi vor realiza iniţiale ornamentate ca în vechile documente medievale existente în colecţiile muzeului. Astfel, într-o manieră creativă, prin intermediul activităţilor, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea ornamentată care transformă literele şi cuvintele în adevărate opere de artă.

Scopul proiectului de educaţie muzeală este promovarea patrimoniului cultural deţinut de Muzeul Naţional al Bucovinei, în special a colecţiei de Documente istorice.

Înscrierea participanţilor se face pe baza fişelor de înscriere, în limita locurilor disponibile. Fişele de înscriere pot fi descărcate de pe facebook-ul Muzeului de Istorie. După completare, fişele vor fi aduse la Muzeul de Istorie Suceava. Pentru cei care nu pot ajunge la muzeu, fişele pot fi trimise la adresa marketing@muzeulbucovinei.ro

Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii.

La atelier se pot înscrie maxim 20 de participanţi/zi.

Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 3 februarie 2023.

Taxa de participare este de 5 lei/copil/zi. Plata taxei de participare se va face la magazinul de prezentare al instituţiei, în ziua participării. Activităţile proiectului educaţional se repetă zilnic.

Informaţii suplimentare despre proiect şi fişele de înscriere puteţi obţine la telefon 0230/216439, interior 116, Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare.

Muzeul Naţional al Bucovinei
Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare

Sursa foto Muzeul Naţional al Bucovinei