Publicat: 21 Ianuarie, 2013 - 18:44
Share
Prima victimă a acestei măsuri ar putea fi deputatul Ioan Moldovan

Amenzi record în partidul lui Dan Diaconescu. Membrii PP-DD au semnat o convenţie prin care se obligă ca, în cazul în care dezertează la o altă formaţiune politică sau sunt excluşi din vina lor, să plătească 2 milioane de euro.

Documentul intern semnat de membrii partidului lui Dan Diaconescu a apărut în presă după ce deputatul Ioan Moldovan a anunţat că părăseşte formaţiunea, pentru a intra în Partidul Conservator.
 
Chiar preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a arătat că în acest caz Moldovan trebuie să plătească 2 milioane de euro, bani care ar urma să fie împărţiţi în Câmpia Turzii, acolo unde acesta a candidat. Aceeaşi sumă ar trebui plătită şi de candidaţii care vor fi daţi afară din partid, din vina lor.
 
"În cazul în care candidatul – ales senator sau deputat – demisonează din partid, se retrage din grupul parlamentar, întreprinde acţiuni ostile sau are o atitudine neconformă cu statutul sau strategia, determinând excluderea (...) candidatul va datora suma de două milioane de euro. Şi asta, fără a fi necesară intervenţia vreunei instanţe judecătoreşti", se arată în documentul semnat de către Ioan Moldovan şi secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu.