Publicat: 9 Octombrie, 2020 - 12:21
Share

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), reacționează după ce primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că proiectul privind stimularea financiară a celor care donează sânge şi plasmă este ilegal, astfel că el va fi stopat.
 
Daniel Ionașcu solicită tuturor formațiunilor politice care au reprezentare în Consiliul General al Municipiului București să garanteze menținerea stimulentului financiar pentru donatorii de plasmă.

 
În continuare, redăm mesajul integral al lui Daniel Ionașcu:
 
„Intenția lui Nicușor Dan de a elimina stimulentul financiar acordat donatorilor de plasmă (necesară celor afectați de Coronavirus) este, în mod evident, iresponsabilă! Într-un moment în care numărul cazurilor de COVID -19 creștere alarmant, iar sistemul de sănătate se află sub o presiune dramatică, trebuie folosite toate resursele disponibile pentru a crește eficiența tratamentelor.
 
Plasmă poate salva vieți! Iar dacă acel stimulent crește numărul donatorilor, eliminarea sa reprezintă un demers inuman! Când în joc sunt viețile oamenilor, nu mai e loc de răfuieli politice!
 
Pentru a nu fi repetenți la omenie, solicit tuturor partidelor reprezentate în Consiliul General al Municipiului București să garanteze menținerea stimulentului financiar pentru donatorii de plasmă.”

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: