21 mai 2022
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul a alocat în data de 21 iulie 2021 sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele Unităţi Administrativ – Teritoriale afectate de calamităţile naturale. Până acum sună bine şi este de lăudat interesul guvernanţilor pentru localităţile afectate. Doar că situaţia nu este deloc aşa…

Conform Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea Nr. 132 din 06.07.2021 pentru aprobarea iniţierii unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului României pe anul 2021 pentru refacerea lucrărilor de infrastructurii de interes judeţean şi local, afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din perioada 18.06.2021 – 29.06.2021, în judeţul Vrancea, necesarul în urma evaluărilor din teren era de 98.738.350 lei. Guvernul Cîţu alocă doar 30.580.000 lei, reprezentând 31% din necesar.

Domnul prim-ministru consideră că vrâncenii trebuie să se descurce doar cu o treime din necesar. Cum să se reabiliteze infrastructura distrusă de inundaţii? Facem doar 31% din drumuri, poduri, maluri, etc.?

În opinia noastră, nu numai că este foarte târzie intervenţia guvernului dar este şi o bătaie de joc. PRAF ÎN OCHI. Au dat bani ca să nu zică lumea că nu au făcut nimic. Poate ar trebui să privească şi aceşti domni guvernanţi la alte ţări cum au abordat situaţii similare.

Spre exemplu, mult stimata Germanie… La o săptămână după inundaţii, guvernul alocă sume către zonele afectate, sume consistente, suplimentate şi cu altele din bugetele landurilor şi cu promisiunea unor bani (miliarde de euro) venite prin fonduri europene.

România poate doar 31%… Atât vrea Cîţu pentru Vrancea.

Atât este capacitatea acestui guvern, atât este şi interesul pentru Vrancea.

Atrag atenţia atât guvernului Cîţu cât mai ales reprezentanţilor locali şi judeţeni ai PNL – USR – PLUS să înceteze să îşi mai bată joc de vrânceni. 31% din necesarul pentru refacerea infrastructurii afectată de inundaţii este o glumă proastă. Faceţi toate demersurile şi aduceţi banii atât de necesari în Vrancea!!!

Domnule Cătălin Toma (preşedinte PNL Vrancea), domnule Ion Ştefan, nu uitaţi că sunteţi vrânceni iar problemele comunităţilor locale trebuie să fie prioritatea dumneavoastră ca politicieni.

23 iulie 2021
Preşedinte interimar PSD Vrancea,
Deputat HALICI NICUŞOR