Publicat: 22 Noiembrie, 2019 - 19:00
Share

Ploieşti este primul şi singurul oraş din România care s-a alăturat programului internaţional Climate Reality Project -24 Hours of Reality: Truth in Action, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti, remis vineri.

Acţiunea face parte din iniţiativele de mediu ale grupului de lucru al Primăriei Municipiului Ploieşti, protocolul "Ploieşti Verde".

"Primăria Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu domnul Tiberiu Tulucan, lider acreditat Climate Reality, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Prahova, Asociaţia 'STOP Poluării oraşului Ploieşti' şi alţi reprezentanţi naţionali ai Climate Reality Leadership Corps au desfăşurat, în data de 21 noiembrie, la sediul Primăriei Municipiului Ploieşti, evenimentul Ploieşti: 24 de ore de Realitate Climatică în Acţiune. Iniţiativa este prima din România aliniată la programul mondial Climate Reality Project al fostului vicepreşedinte SUA, Al Gore, sub titlul 24 Hours of Reality: Truth in Action, un dialog la nivel global despre realităţile crizei climatice şi soluţiile pe care fiecare le putem aduce în acest sens", precizează Primăria Ploieşti.

Scopul programului este ca, prin intermediul ambasadorilor fiecărei ţări, mesajul în ceea ce priveşte soluţiile la problema climatică să ajungă direct la cetăţeni.

Evenimentul "Ploieşti: 24 de ore de Realitate Climatică în Acţiune" a fost dedicat tinerilor între 14-35 de ani din localitate şi din judeţul Prahova, organizaţiilor de mediu locale (reprezentate de tineri până în 35 de ani) şi reprezentanţilor autorităţilor locale.

"În cadrul reuniunii desfăşurate la Ploieşti, domnul Tiberiu Tulucan, lider acreditat Climate Reality, a susţinut o interesantă prezentare pe tematica abordată a Schimbărilor Climatice (Climate Change), cu scopul de a inspira iniţiative locale ulterioare şi au fost prezentate o serie de iniţiative locale în ce priveşte implicarea societăţii civile şi a mediului privat în problematica poluării. De asemenea, a avut loc un atelier practic, care a permis implicarea tinerilor participanţi într-o sesiune de înţelegere a celor 17 Obiective Globale pentru Dezvoltare Durabilă ale ONU, cu precădere cele axate pe ecologie şi aplicabilitatea lor la nivelul comunităţii locale", se mai arată în comunicatul Primăriei Ploieşti. 

Tag-uri Geo: