Publicat: 7 Iulie, 2012 - 11:35
Share
Nu s-a sesizat nici o incalcare a legislatiei europene

Referitor la situaţia din România, Hannes Swoboda, liderul al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE, a afirmat că „până la acest moment nu a sesizat nicio încălcare a legislaţiei europene şi, prin urmare, nu vede nicio nevoie de acţiuni în acest sens”.

De asemenea, Hannes Swoboda a făcut referire şi la atacurile lansate de membri ai Grupului PPE la adresa României. „Este suprinzător să îi vezi cum se implică în bătălii politice interne tocmai pe cei care au tăcut în cazul Ungariei, unde s-au încălcat legile europene”, a susţinut liderul grupului S&D din Parlamentul European.
 
Nu în ultimul rând, Swoboda a susţinut că, în ceea ce priveşte procedura de suspendare a preşedintelui României, „este doar treaba românilor să decidă dacă îl mai doresc sau nu pe Traian Băsescu preşedinte”. În acelaşi sens, Hannes Swoboda a mai afirmat că „este surprinzător că mulţi dintre cei care sunt acum vocali faţă de situaţia din România au tăcut atunci când preşedintele Traian Băsescu a schimbat raporturile de forţe în favorea sa pe durata mandatului”.
 
În acelaşi timp, d.Guy Verhofstadt, preşedintele Grupului ALDE din Parlamentul European, a transmis o scrisoare vicepreşedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, solicitându-i acesteia să prezinte o evaluare obiectivă cu privire la situaţia din România.