Publicat: 10 Mai, 2017 - 17:20

Referitor la accidentul care a avut loc pe strada Drumul Ghindari, din sectorul 5, in urma caruia un sofer si-a pierdut viata, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Potrivit cercetarilor facute de Politia Locala a Municipiului Bucuresti,  pe strada Drumul Ghindari, aflata in administrarea Primariei Sectorului 5, se desfasoara lucrari la reteaua de canalizare de catre compania Acvatot, pentru ApaNova. Mentionam ca, potrivit ApaNova, lucrarile de asfaltare nu au fost receptionate.

In functie de rezultatele anchetei Brigazii de Politie Rutiera, Politia Locala va lua masurile legale care se impun fata de firma care a executat lucrari fara sa asigure semnalizarea corespunzatoare a acestora.

Primarul General a solicitat in repetate randuri companiilor care executa lucrari edilitare pe arterele Capitalei sa imprejmuiasca si sa semnalizeze corespunzator lucrarile de interventie in carosabil pe care le executa, subliniind ca semnalizarea acestor lucrari este obligatorie, astfel incat sa se asigure deplasarea in siguranta a tuturor participantilor la trafic.

„In proxima sedinta a Consiliului General voi propune un proiect de Hotarare privind majorarea amenzilor pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor de infrastructură”, a adaugat Primarul General, Gabriela Firea.

In prezent, amenda maxima ce poate fi aplicata in astfel de situatii de catre Politia Locala este de 2.500 de lei si poate fi majorata, prin Hotarare a CGMB, pana la 5.000 de lei.