8 octombrie 2022

Precizări privind incidentele de la meciul de fotbal U Cluj-Petrolul Ploieşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, în pauza dintre reprize, membri ai galeriei oaspete şi gazde au încercat să pătrundă pe suprafaţa de joc prin distrugerea unor porţiuni din gardul care separă peluza oaspete, respectiv prin escaladarea gardului care desparte tribuna 2 de suprafaţă de joc.

În acest context, un suporter gazdă a pătruns pe suprafaţa de joc, cu intenţia de a provoca galeria oaspete. Acesta a fost imobilizat de către stewarzii în vederea aplicării măsurilor legale.

Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestei situaţii tensionate, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea celorlalţi suporteri pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii, folosindu-se în acest sens substanţe iritant lacrimogene.

Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi.

De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tuturor celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora.

Comunicat de presă – Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca

Sursa foto: britannica