15 august 2022

Precizările ADR Vest cu privire la ancheta Parchetului European în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, cu privire la ancheta Parchetului European în România, dorim să facem următoarele precizări:

– În niciun moment nu au existat suspiciuni de fraudă la adresa Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest. Procurorii nu au vizat în niciun moment activitatea noastră sau persoane din cadrul ADR Vest. Nu au fost interogate sau investigate persoane din Agenţie, cu atât mai mult duse la audieri sau lucruri de această natură;

– Imaginile cu sumele de bani ridicate şi prezentate în materialele video nu au fost filmate la sediul Agenţiei noastre şi nu au nicio legătură cu ADR Vest. Prejudiciul total de 5 milioane de euro nu a fost realizat de cele cinci firme care au implementat proiecte prin ADR Vest. Nici nu ar fi avut cum să fie astfel, din moment ce valoarea totală a celor cinci contracte vizate este de aproximativ 500.000 de euro. Verificarea posibilităţii ca în spatele celor care au depus şi implementat proiectele să fie alte persoane care au avut alte interese nu face parte din activitatea noastră, legile si procedurile ne dau un mandat clar cu privire la limitele pe care ADR Vest le are pentru investigarea firmelor.

– Am colaborat foarte bine cu anchetatorii şi toate documentele care ne-au fost solicitate au fost puse la dispoziţia acestora, instituţia noastră fiind la fel de interesată de rezolvarea acestui gen de probleme apărute în gestionarea fondurilor europene.

În cei 23 de ani de existenţă a ADR Vest, am dat în permanenţă dovadă de integritate şi transparenţă. Ne ghidăm în continuare după aceleaşi principii solide şi vă asigurăm în continuare de corectitudinea şi profesionalismul tuturor angajaţilor noştri.

***
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest: telefon/fax: 0256/491.981, 0256/491.923.