Publicat: 10 Ianuarie, 2014 - 20:00
Share

Decizia CCR privind neconstituționalitatea legii privind descentralizarea impune demisia Guvernului, care și-a asumat actul normativ, potrivit prim-vicepreședintelelui PDL Cătălin Predoiu.

"Această lege a fost promovată de vicepremierul Dragnea într-un mod complet neprofesionist, dar a fost cauționată de premierul Victor Ponta. (...) Invalidarea ei în întreg cuprinsul legii înseamnă o responsabilitate politică a Guvernului și presupune, ca urmare a deciziei CCR, din punct de vedere moral, demisia Guvernului", a afirmat Predoiu, vineri, într-o conferință de presă.

Acesta a cerut USL, în acest sens, inițierea unui pact național privind descentralizarea.

"Să facă o masă rotundă, un pact național pentru descentralizare, în care să intre nu numai partidele politice de la Putere și din Opoziție, ci și structurile asociative ale administrațiilor locale, societatea, civilă, Academia Română, specialiști. Reorganizarea administrativă nu este orice temă. Ține de fundamentele statului român. Și nu se poate pronunța doar domnul Dragnea, după ce se consultă cu domnul Mazăre și domnul Oprișan. Profesionalismul trebuie să stea la baza unei astfel de reforme, și nu voluntarismul politic sau interesele locale ale unora sau altora dintre baronii USL", a mai declarat Cătălin Predoiu.