Publicat: 30 Ianuarie, 2014 - 17:10
Share

Fostul ministru al Justiţiei, liderul PDL Cătălin Predoiu scrie pe Facebook că îşi asumă întreg Codul de procedură penală, precizând că legea trebuie amânată şi adăugând: "Fără negociere, legile nu trec, dar art.140 nu a fost negociat".

"Codurile sunt bune pentru România. Au fost elaborate de către procurori şi judecători. Ele trebuie amânate pentru că Ponta a pierdut doi ani şi n-a pregătit sistemul. Eu îmi asum întreg Codul. Fără negociere, legile nu trec, dar art.140 nu a fost negociat", scrie Predoiu pe Facebook.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu nu a fost "corect" şi că a negociat "cu toată lumea, în Parlament, cum să arate Codul de Procedură Penală", acesta fiind motivul pentru care nu îl susţine pe actualul lider al PDL.

Preşedintele a declarat, despre faptul că reacţionează atât de târziu pe tema necesităţii unei OUG care să corecteze articolul 140 din Codul de Procedură Penală, că "tot timpul a fost această discuţie, în mod deosebil anul trecut şi anul acesta, că se va interveni legislativ, printr-o ordonanţă de urgenţă".

"Iată că am ajuns în ultima zi şi premierul nu găseşte altceva de făcut decât să spună: «Păi a fost din 2010». Da, domnule prim-ministru. S-a făcut o eroare. Cel puţin din partea mea. Din partea domnului Predoiu, şi poate aveţi explicaţia de ce nu îl susţin", a spus şeful statului.

Traian Băsescu l-a acuzat pe Cătălin Predoiu că "a negociat cu toată lumea, în Parlament, cum să arate Codul de Procedură penală".