Publicat: 5 Decembrie, 2019 - 15:49
Share
Șeful Serviciului Arme, reținut pentru 24 de ore

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar şeful Serviciului Arme din Inspectoratul de Poliţie, comisarul-şef Ştefan Radu, a fost reţinut pentru 24 de ore. Cei doi sunt suspecţi în dosarul DIICOT privind grupul infracţional organizat care facilita obţinerea ilegală de permise de port-armă. Alţi patru foşti, actuali poliţişti şi oameni de afaceri, au fost reţinuţi, în urma audierilor maraton de la sediul DIICOT, finalizate târziu în noapte. Prefectul și-a dat azi dimineață demisia.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a demisionat din funcţie, după ce a fost pus sub control judiciar şi are interdicţia de a părăsi ţara. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a confirmat demisia prefectului. Ministrul  a precizat  că prefectul de Caraş-Severin urma să fie schimbat în şedinţa de Guvern de vineri. "Prefectul de Caraş-Severin era pe lista de a fi schimbat mâine în şedinţa de Guvern", a declarat Marcel Vela, la sediul MAI.

Acuzaţiile aduse celor vizaţi de ancheta DIICOT sunt nerespectarea regimului armelor si munițiilor, dare și luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu sau divulgare de secrete de serviciu. Din grupul infracţional ar fi făcut parte poliţişti, oameni de afaceri ce deţin o firmă autorizată în domeniul armelor şi muniţiilor şi functionari publici.

Cei care doreau să aibă permis de port-armă se înscriau la cursurile organizate de firma autorizată şi le finalizau fără să participe la ele. La examen, primeau subiectele servite de poliţiştii de la Serviciul Arme, contra unor sume de bani.

La aceiaşi oameni ai legii apelau şi persoane cu funcţii importante, care voiau să scape de dosare penale privind infracţiuni la regimul armelor si munitiilor. Printre aceștia s-ar fi numărat prefectul Matei Lupu, care ar fi intervenit pentru apropiaţi ai săi.

Tag-uri Institutii: