Publicat: 21 Ianuarie, 2013 - 09:49
Share

Prefectul municipiului Bucureşti, Georgeta Gavrilă, a transmis în cursul zilei de 21 ianuarie 2013 primarului general al Capitalei şi primarilor sectoarelor o scrisoare prin care le solicită să-şi exprime punctul de vedere privind iniţierea şi execuţia unui program de înlocuire a arborilor stradali uscaţi, scorburoşi sau îmbătrâniţi de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.
 Modificările climatice din ţara noastră – din prezent şi în tendinţă – se caracterizează, între altele, prin furtuni puternice în anotimpurile extreme, care pot cauza prăbuşirea arborilor îmbătrâniţi, provocând daune materiale sau periclitând vieţi omeneşti.
 Doamna prefect şi-a justificat demersul prin situaţiile periculoase generate de vântul puternic din ziua de 18 ianuarie a.c.
 În cazul în care autorităţile administraţiei publice din Capitală şi administraţiile de specialitate din subordine vor achiesa la această iniţiativă, ea va putea fi extinsă şi la nivelul parcurilor publice şi al curţilor proprietate privată.
 Pornirea în vegetaţie la începutul primăverii ar putea reprezenta, în opinia doamnei prefect, un deadline indicat pentru finalizarea unui asemenea program.