Publicat: 21 Decembrie, 2016 - 12:29

Femeile din Romania acordă o mare importanță pregătirii meselor festive, o arată cel mai recent studiu realizat de Floriol*, cu o lună înainte de sărbătorile de iarnă. Cu toate că nouă din zece femei asociază această perioadă cu decorarea casei și a bradului, ele își petrec de trei ori mai mult timp la cumparaturi pentru alegerea ingredientelor, si în bucătărie, pentru prepararea rețetelor, decât petrec ocupându-se de decorațiuni. 
3 din 10 femei fac alegeri sănătoase și în perioada sărbătorilor
Atunci când vine vorba despre alegerea meniului, 40% dintre ele aleg rețetele tradiționale, pe care le reinterpretează pentru a fi mai sănătoase (26%), înlocuind ingredientele considerate nesănătoase, reducând cantitatea acestora (de exemplu, a maionezei) sau alegând procedee mai naturale de preparare, sau le reinterpretează pentru a fi mai spectaculoase (12%), optând pentru ingrediente de calitate și dedicând mai mult timp pregătirii acestora.
Cu toate că peste jumătate dintre femei recunosc faptul că în perioada sărbătorilor consumă alimente mai bogate caloric decât în mod normal, un număr destul de mare dintre ele își păstrează obiceiurile sănătoase: adaptează rețetele tradiționale la stilul lor de viață, consumă cantități mari de fructe și legume proaspete, mențin un număr fix de mese și gustări sau își păstrează tonusul, fie chiar și cu plimbări mai lungi sau mici sesiuni de exerciții.
9 din 10 femei aleg mărcile preferate, cu care nu dau niciodată gres

Calitatea dată de nutrienți este un criteriu important, după cel al gustului si al aspectului preparatelor.
De asemenea, 95% dintre femei sunt de acord că multitudinea gusturilor vine din combinații bine gândite, și nu dintr-o farfurie plină cu mâncare. 
Cu toate că perioada sărbătorilor este una mult mai agitată, căutarea rețetelor și așezarea platourilor fiind considerate printre cele mai stresante activități, șapte din zece românce sunt de părere că de Crăciun au mai multă poftă de viață decât în restul anului.
Anul acesta, Floriol vine cu idei de rețete pentru sarbatori cu „poftă de viață”, special pentru femeile din România care își doresc să facă alegeri alimentare sănătoase.
Clasica friptură pentru masa de Crăciun poate fi înlocuită cu o inedită ruladă de curcan cu rodie. Este doar una dintre retetele clasice reinventate smart și disponibile în secțiunea „Festivă” din aplicația Mood Food by Floriol. Aplicația oferă o porție generoasă de inspirație, printr-o serie de rețete, adaptate în funcție de starea de spirit. www.floriol.ro oferă și mai multe idei, pentru un stil de viață sănătos, cu poftă de viață. Comunicat de presa Floriol