8 decembrie 2021

Pregătirea Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova parcurge o nouă etapă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 18 noiembrie a.c., Comitetul Comun de Programare al Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova s-a reunit on-line, pentru a stabili activităţile care urmează să primească finanţare în perioada 2021-2027, prin acest program.

În cadrul întâlnirii, Comitetul a decis asupra domeniilor şi activităţilor celor mai relevante pentru cooperarea transfrontalieră, identificate în urma consultărilor derulate de ambele părţi ale frontierei de către structurile de management ale programului în colaborare cu TESIM, cu reprezentanţii autorităţilor publice, ai instituţiilor de educaţie, sănătate, mediu, situaţii de urgenţă şi ai diferitelor grupuri profesionale.

Totodată, Comitetul a aprobat primul draft de program, care va fi publicat pentru consultare publică.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, au avut loc discuţii cu privire la structura care va îndeplini în perioada următoare rolul de Secretariat Comun, decizia urmând să fie luată la o dată ulterioară.

În următoarea perioadă, Autoritatea de Management va derula procedura pentru evaluarea strategică de mediu, cerinţă obligatorie conform regulamentelor europene pentru a putea transmite programul de cooperare Comisiei Europene.

*** Comitetul Comun de Programare reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, precum şi alte organizaţii din cele două state partenere, şi este principalul decident cu privire la obiectivele de politică ce urmează a primi finanţare prin viitorul program.

Mai multe informaţii privind procesul de elaborare a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova aferent perioadei 2021-2027 sunt disponibile pe site-ul www.ro-md.net