20 iunie 2021

Pregătiri pentru Autostrada „Unirii”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Mihai Chirica a participat miercuri, 19 mai, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consiliului Judeţean Iaşi, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi şi ai mai multor unităţi administrativ – teritoriale din judeţ, la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii firmei Consitrans SRL, care realizează studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru cei puţin peste 100 de kilometri din Autostrada A 8 „a Unirii” pe tronsonul Târgu Neamţ – Paşcani – Iaşi – Ungheni.

Întâlnirea a avut scopul principal de a sprijini proiectantul în revizuirea şi completarea cât mai rapide ale studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic aferente tronsoanelor de autostradă din judeţul Iaşi, astfel încât şi licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor de construire să fie lansată cât mai curând.

Potrivit contractului încheiat în luna martie a acestui an cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consitrans SRL are la dispoziţie 23 de luni pentru predarea documentaţiei. Firma va preda însă proiectele eşalonat, pe tronsoane, începând cu Moţca – Paşcani, astfel încât să fie asigurată legătura cu Autostrada A 7 „a Moldovei” Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Roman – Paşcani – Suceava – Siret. În ceea ce priveşte construirea podului de la Ungheni vor fi necesare întâlniri cu autorităţile din Republica Moldova.

Primarul Mihai Chirica a solicitat proiectantului şi reprezentanţilor celorlalte instituţii să acorde atenţie modalităţilor de racordare a viitoarei autostrăzi la Aeroportul Internaţional Iaşi şi Spitalul Regional de Urgenţă, cu zona de Vest a municipiului prin şoseaua de centură pe ruta Leţcani – Bogonos, cu cea de Est pe ruta Vânători – Victoria, precum şi spre judeţul Vaslui prin localităţile aflate pe albia râului Prut.

„A fost o întâlnire constructivă, în care am clarificat multe aspecte, şi am convenit să avem astfel de discuţii lunar. Salut deschiderea şi implicarea celorlalţi participanţi şi am convingerea că proiectantul va începe să predea documentaţia cât mai repede. În altă ordine de idei, mă bucur şi pentru că proiectantul din Cluj a început să lucreze la proiectul şoselei de centură pe traseul rond Uricani – Cicoarei – şoseaua Nicolina”, a declarat primarul Mihai Chirica.