Publicat: 9 Octombrie, 2016 - 12:17

Pasionații de jocuri pot participa pe 22 octombrie, în Bucuresti, la un eveniment inedit: Decatlonul de board games, organizat în beneficiul HOSPICE Casa Speranței. Timp de 10 ore, participanții vor juca zece dintre cele mai populare board games, precum Catân, Dixit, Activity, Saboteur, Jenga, Game of Thrones — Card Game, Carcassonne, HAC Loveletter, Qwirkle si Cards Against Humanity.

Evenimentul este unul caritabil: toate fondurile strânse vor fi folosite pentru dezvoltarea Centrului socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni, de care vor beneficia copiii care suferă de boli cu prognostic limitat de viață și familiile acestora. Centrul este gândit că un spațiu în care aceștia să găsească sprijin și alinare, atunci când se confruntă, pe lângă problemele medicale cauzate de boală, cu probleme de natură socială și materială.

'Competițiile sportive de tip maraton sunt tot mai populare în România si sute de alergători decid să susțină cauza HOSPICE Casa Speranței și să strângă bani pentru pacienții cu boli incurabile. Există însă foarte mulți oameni care, din diferite motive, nu pot să alerge, dar vor să ajute, la rândul lor. Tocmai de aceea ne-am gândit să organizăm un decatlon de board games care să atragă în special publicul tânăr. Noi, la HOSPICE, credem foarte mult în tineri și îi invităm să ni se alăture, pentru o cauză nobilă' a declarat Mirela Nemtanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.

Decatlonul se adresează atât împătimiților de board games, care pot participa la competiție pentru marele premiu al decatlonului, trofeul 'Iron Brain', cât și începătorilor, celor care nu au mai încercat niciodată jocurile de acest tip. Pe toată durata evenimentului, cei prezenți vor avea la dispoziție sesiuni de learning, în care li se vor explica regulile jocului și câteva mișcări de bază. Mai mult, la finalul decatlonului vor avea loc o licitație de obiecte geek/ fun, o tombolă cu premii și un afterparty. Gazda evenimentului va fi cunoscutul actor Răzvan Oprea.

Evenimentul se va desfășura pe 22 octombrie în pub-ul bucureștean Have a Cigar (Str. Dianei, nr. 11 — lângă Piața Rosetti), începând cu ora 12:00. Biletele de acces pot fi cumpărate online, pe http://haveacigar.pub/decathlon și pe www.ove.ro, la prețul de 40 de lei pentru competiția oficială și 25 de lei pentru zona de casual gaming.

Organizatori: Have a Cigar, Creative Board Games, Z/ Kîn beneficiul HOSPICE Casa Speranței.

Parteneri: Harap Alb Continuă, Music Channel, Radio 3Net 'Florian Pittis', Red Goblin, Skullcandy, Rotaract Curtea Veche, Mirrors PR, 9AM News, Kudika, Yuppy, Oveit.

—HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 24 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru pește 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.