8 octombrie 2022

Pregatiri pentru FIBA U18 European Championship 2022, Division B

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului, şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Primăria Blejoi şi Primăria Bucov, organizează, în perioada 29 iulie – 7 august, cel mai mare eveniment european juvenil organizat de ţara noastră, în acest an, FIBA U18 European Championship 2022, Division B.

Astfel, trei arene sportive din judeţul Prahova, respectiv Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, Sala Polivalentă din Blejoi şi Sala de Sport din Bucov, vor găzdui întrecerile europene juvenile dedicate juniorilor de până la 18 ani, la startul competiţiei confirmând participarea 22 de echipe naţionale, printre care se numără şi Romania. În prima fază a competiţiei, naţionala masculină U18 a României, pregătită de antrenorul principal Cătălin Tănase, va juca în Grupa C, urmând să se confrunte cu selecţionatele similare ale Slovaciei, Letoniei, Portugaliei, Ungariei şi Elveţiei.

Municipiul Ploieşti va deveni, în finalul lunii iulie şi începutul lunii august, capitala baschetului juvenil european, urmând să găzduiască, alături de Blejoi şi Bucov, întrecerile FIBA U18 European Championship 2022, Division B, cu 22 de echipe naţionale masculine la start.

După perioada de glorie a CSU Asesoft, în urma căreia prahovenii au ajuns să „respire” baschet prin performanţele interne şi internaţionale obţinute de echipa regretatului antrenor Dado Arnautovic, municipiul Ploieşti revine în centru atenţiei continentale, urmând să găzduiască meciurile din cadrul competiţiei europene dedicate sportivilor „Under 18”.

Conform datelor oficiale FIBA, cele 22 de naţionale, care au confirmat prezenţa la startul evenimentului continental de la Ploieşti, Blejoi şi Bucov, sunt distribuite în patru grupe, iar Romania va juca în cadrul Grupei C, alături de Slovacia, Letonia, Portugalia, Ungaria şi Elveţia. Ţinând cont de acestea, începând din data de 25 iulie, locaţiile menţionate din judeţul Prahova vor începe să fie asaltate de participanţii veniţi din toate colţurile Europei, pentru a se acomoda cu arenele sportive şi pentru a intra în febra competiţiei europene.

Toţi participanţii, precum şi oficialii FIBA (arbitri, comisari şi instructori), vor fi cazaţi în mai multe hoteluri din Ploieşti, gazda principală a evenimentului.

Conform programului şi sistemului competiţional, meciurile vor începe în data de 29 iulie, atunci când în toate cele trei arene sportive vor răsuna primele fluiere ale arbitrilor delegaţi la jocurile oficiale din runda inaugurală.

Programul meciurilor se găseşte pe site-ul oficial al competiţiei europene: https://www.fiba.basketball/europe/u18b/2022

Pentru a fi alături de Vulturi în cursa continentală, dar şi pentru a se bucura de frumuseţea jocului de baschet, accesul publicului în cele trei arene prahovene este liber, suporterii baschetului şi nu numai fiind aşteptaţi în tribune în număr cât mai mare.

Toate meciurile din cadrul întrecerilor continentale vor fi transmise în direct pe platforma de youtube FIBA TV.

DIRECŢIA COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI SITUAŢII DE URGENŢĂ