Publicat: 3 Decembrie, 2015 - 17:12
Share

Gala Voluntarilor 2015 Constanța, sărbatorită în fiecare an începând cu anul 2003 în data de 5 decembrie, urmărește recunoașterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanța.

Anul acesta în cadrul galei, vor fi prezente un număr de 19 ONG-uri implicate activ în viața comunității constănțene prin proiecte și programe de calitate care valorizează resursa umană voluntară urmând a fi premiate la cele 12 categorii de premii după cum urmează: Voluntarul anului, Voluntarul junior al anului, Voluntarul senior al anului, Voluntarul străin al anului, Voluntarul din sport al anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Organizația anului, Instituția de învățământ a anului, Compania anului, Popularitate Voluntarul Anului, Popularitate Organizatia Anului și Trofeul Prieteniei.

Evenimentul este organizat de către echipa formată la nivel local din: Asociația Civicum Voluntaris, S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club, Organizația Nonguvernamentala Ecologistă Mare Nostrum, Comitetul Națioanal Român pentru Drepturile Copilului Filiala Constanța, Asociația Together Everyone Achieves More, și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în parteneriat cu Asociația Copiilor și Tinerilor cu diabet din județul Constanța, Asociația Grupurilor Locale de tineret, Filiala ' Tineri Mereu' Constanța și AYG.

Evenimentul va avea loc în data de 5 decembrie 2015, începând cu ora 15.00, la Sala de Festivități a Forțelor Navale ( Str. Dezrobirii, Nr.80).

Semnificația zilei de 5 decembrie: În anul 1985 Națiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internațională a Voluntarilor. Această zi este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuție importantă societății, prin oferirea timpului lor ca voluntari.

Națiunile Unite au invitat guvernele și organizațiile din toate țările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, să desfășoare și să promoveze activități menite să aducă mulțumiri voluntarilor și să stimuleze o mai mare conștientizare a contribuției acestora. Această zi este deja aniversată în mai mult de jumatate din țările lumii.

Ziua de 5 decembrie este sărbatorită și în România începând cu anul 2000 când Centrul Național de Voluntariat 'Pro Vobis' a organizat prima Gală județeană de decernare a premiilor de implicare în comunitate, eveniment dedicat recunoașterii meritelor voluntarilor și a celor care sprijină mișcarea de voluntariat în România (organizații, sponsori, finanțatori, presă etc.).

Comunicat de presă - Asociația Civicum Voluntaris