Publicat: 10 Octombrie, 2012 - 08:37
Share

Pr. Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iaşilor, a anunțat că de hramul Sfintei Parascheva vor fi organizate numeroase expoziţii pentru pelerinii care vor merge să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Aceștia vor primi și câte o iconiță sfințită din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
.
'Vom oferi pelerinilor care se vor închina la moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, aduse de la Mănăstirea Kitaev - Ucraina, câte o iconiţă. Pe această iconiţă sunt zugrăvite chipurile celor doi sfinţi. Parohiile din Iaşi vor fi implicate în oferirea de ceai şi hrană pentru pelerini', a amintit pr. Constantin Sturzu, care a îndemnat reprezentanţii presei să urmărească siteul oficial al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pe perioada manifestărilor dedicate Sfintei Parascheva.
 
În municipiul Iaşi vor acţiona în aceste zile în jur de 260 de poliţişti, atât de la Poliţia Rutieră, cât şi de la celelalte structuri informativ-operative (Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciu de Intervenţie Rapidă). 'Vor fi dislocate patrule în ţinută civilă pentru prinderea în flagrant a celor care încearcă să comită infracţiuni de furt din buzunare, tâlhării sau alte asemenea fapte', a precizat comisarul Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.
 
Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în municipiul Iaşi pe timpul manifestărilor dedicate hramului Sfintei Cuvioase Parascheva vor acţiona zilnic în municipiul Iaşi peste 500 de jandarmi. Se va acţiona în sistem integrat sub coordonarea Grupării de Jandarmi Mobile Bacău. 'Efectivele dislocate în oraşul Iaşi în perioada menţionată vin de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş. Vom avea alături autorităţile publice locale, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Prefectura judeţului Iaşi. Pentru accesul pelerinilor am pregătit un culoar special pe străzile adiacente Catedralei mitropolitane din Iaşi. Gradual, oamenii se vor îndrepta către curtea catedralei. Dispozitivele noastre se vor întinde până în locurile unde va fi nevoie. Estimăm ca rândul să se întindă pe trei kilometri. Obiectivul pe care îl urmărim este acela ca timpul de aşteptare să fie cât mai mic. Cerem pelerinilor înţelegere şi cooperare în relaţia cu forţele de ordine', a declarat col. Ghiorghe Stan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău şi comandantul misiunii jandarmilor pe perioada sărbătorilor Sfintei Parascheva.