Publicat: 20 Septembrie, 2016 - 15:42
Share

LitVest este primul festival major care se desfășoară după desemnarea Timișoarei drept Capitală Europeană a Culturii. Ca instituție care a transformat orașul în Capitala lecturilor publice, Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” va puncta...ca la carte momentul. 
    Manifestarea va integra, de o manieră cel puțin inedită, portdrapelele aflate la intrarea în Parcul Central. Ce vor conține „manuscrisele” de 4mp care vor fi de-rulate în deschidere? În ce fel vor sublinia ele contribuția bibliotecii la dezvoltarea orașului și a orașulului la dezvoltarea conceptului de bibliotecă? Sunt doar câteva dintre întrebările care își vor primi răspunsul miercuri, 21.09.16, ora 12:00, în Parcul Central. 
    Se va citi alternativ: invitații la festival, din creația proprie; reprezentanții instituțiilor partenere, din poeții trecuți dincolo ai Timișoarei. Dezvăluim doar o surpriză: în cazul lui Ion Monoran (1953-1993) lectura va fi efectuată de către fiul acestuia, Paul Monoran. 
    Totodată, Rectilinia deschide o nouă pledoarie a B.J.T.: ne dorim ca pe Aleea Personalităților să fie amplasat și un bust al lui Sorin Titel, cel mai important romancier bănățean și personalitatea tutelară a instituției. 
    La eveniment sunt așteptați cca. 500 de participanți. În cazul, puțin probabil, de vreme nefavorabilă, Rectilinia se va desfășura la Secția de Arte „Deliu Petroiu”, Bastion Theresia, corp A.