29 septembrie 2022

Pregătiri pentru târgul de Crăciun al creativilor din Bucureşti – Urban Christmas Market

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Capitalei prin Arcub a pregătit pentru luna decembrie târgul de Crăciun al creativilor din Bucureşti – Urban Christmas Market şi expoziţia-unicat „O lume a jocurilor”, organizate la Hanul Gabroveni. Expoziţia include peste 500 de jocuri de colecţie de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice şi din zone diferite ale lumii şi poate fi vizitată între 3 şi 15 decembrie.

Urban Christmas Market (6-23 decembrie) face parte din seria târgurilor de iarnă organizate de Primăria Capitalei pe parcursul lunii decembrie în mai multe locaţii din Bucureşti – Piaţa Universităţii, Hanul Gabroveni şi bd. Decebal.

Începând din 6 decembrie, Urban Christmas Market este deschis zilnic, între orele 12.00 şi 21.00, la sediul Hanul Gabroveni din Centrul istoric, în sălile de la parterul şi subsolul clădirii, adiacente pasajului Gabroveni. De asemenea, în cadrul expoziţiei „O lume a jocurilor” sunt programate o serie de ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, de la atelierele de grup destinate elevilor din unităţi de învăţământ, la ateliere deschise publicului larg. Participarea la toate evenimentele din cadrul târgului este gratuită. Participarea la atelierele pentru copii şi la expoziţia „O lume a jocurilor” se face în baza unei programări la adresa inscrieri@arcub.ro.

Bucharest Christmas Market la Piaţa Universităţii

Reamintim de asemenea că Primăria Capitalei, prin Creart, organizează Târgul de Crăciun Bucureşti, în Piaţa Universităţii, unde vizitatorii pot găsi zilnic inspiraţie pentru cumpărături de sezon şi cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu lipsesc nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Târgul de Crăciun Bucureşti poate fi vizitat de luni până vineri, între orele 12:00 – 21:00 şi sâmbătă, duminică, între orele 10:00 – 21:00.

Centrul Educaţional Exploratorium şi târgul „Fabrica de Jucării” pe bd. Decebal

Totodată, Primăria Capitalei, prin Proedus, a deschis Centrul Educaţional EXPLORATORIUM – un Spaţiul multifuncţional de învăţare non-formală şi experienţială destinat celor mici.

Centrul, situat pe bd. Decebal nr.11, Sector 3, va fi deschis până pe data de 26 decembrie, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-21:00, cu excepţia zilelor de 25 şi 26 decembrie, când va fi deschis în intervalul orar 14:00 – 21:00 şi va reuni mai multe proiecte: Târgul „Fabrica de jucării”, Let’s Hub, DăruiEşti în BucurEşti şi Muzeul Copiilor, care găzduieşte în această perioadă o expoziţie itinerantă interactivă şi educativă „Kids in Pyramids”.