Publicat: 8 Iulie, 2016 - 14:08
Share

Ziua Naţională a Franţei, 14 iulie, va fi celebrată în acest an prin punerea în valoare a creativității și inovației franceze sub egida Créative France - Să experimentăm creativitatea franceză, la Ambasada Franţei (Str. Biserica Amzei nr. 13-15), joi, 14 iulie, cu începere de la ora 16.00.

„Pe 14 iulie vom sărbători Franța în culorile Créative France. Obiectivul acestei campanii este de a pune în evidență și de a împărtăși cu România potențialul de inovație a Franței, dinamismul său industrial și economic, vitalitatea sa culturală și artistică. Franța este o țară foarte modernă, creativă, pe deplin deschisă către lume și către inovație. Vrem să descoperim și să redescoperim cu ocazia acestui 14 iulie talentele Franței, start-up-urile, inginerii, invențiile sale de top, și tot ceea ce face din această țară, de la Revoluția franceză,  port-drapelul valorilor universale”, a explicat François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, cu privire la campania Créative France. 

Créative France 

Campania Créative France a fost lansată pe 5 octombrie 2015 la Tokyo de către prim-ministrul Manuel Vals și de peste nouă luni se desfășoară în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii și Emiratele Arabe Unite, pilotată de operatorul Business France.  
Această campanie dorește să pună în evidență forța „geniului francez”, fondat pe creativitatea recunoscută la nivel mondial și inovație, la care se adaugă seriozitatea și rigoarea necesare atragerii investitorilor.

Savoir-faire-ul francez, inovația, potențialul său creativ și atractivitatea sa economică, pus în valoare de companiile franceze mici, mijlocii și mari, de inventatorii, artiștii, cercetătorii francezi, precum și de alte personalități, este nucleul campaniei Créative France.
Campania se declină în mai multe vizualuri, care pun în evidență numeroasele domenii în care Franța excelează la capitolul creativitate și care vor fi afișate pe parcursul recepției.

La Recepția de Ziua Națională a Franței fiecare categorie a campaniei Créative France va fi ilustrată prin reușite ale cooperării franco-române.