2 decembrie 2021

Prelegerile Hexagonului Facultăţilor de Drept

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deschiderea noului calendar al prelegerilor online susţinute de Hexagonul Facultăţilor de Drept, cu participarea permanentă a Facultăţii de Drept din UVT

/ Comunicat de presă / 15 martie 2021 /

Stimate jurnaliste, stimaţi jurnalişti,

Prelegerile Hexagonului Facultăţilor de Drept reprezintă un proiect de colaborare în cadrul căruia profesori de la facultăţile din Hexagon sunt invitaţii colegilor lor în cadrul cursurilor pe care aceştia le susţin în propriile facultăţi. Acest proiect a fost reluat online la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara în semestrul al doilea al anului universitar 2019/2020 şi a fost extins în primul semestru al anului universitar 2020/2021 la toţi anii de studiu, cel puţin două discipline obligatorii din fiecare an beneficiind de prezenţa unor nume importante ale dreptului din România.

Proiectul Prelegerile online ale Hexagonului Facultăţilor de Drept continuă în cadrul Facultăţii de Drept din Timişoara şi în semestrul al doilea al anului universitar 2020/2021, în aceeaşi formulă extinsă.

Până în acest moment, au confirmat participarea următorii invitaţi:

* la anul I de studii, la disciplina Drept administrativ. Partea generală – Simona Gherghina (Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, prorector al Universităţii din Bucureşti) şi Ovidiu Podaru (Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca), iar la disciplina Drept civil persoanele – Cornelia Munteanu (Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu) şi Radu Rizoiu (prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti);

* la anul II de studii, la disciplina Drept instituţional al Uniunii Europene – Iulia Motoc (Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului) şi Camelia Toader (Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene), iar la disciplina Drept civil. Obligaţii I – Dan Constantin Tudurache (Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi) şi Bogdan Vişinoiu (Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti);

* la anul III de studii, la disciplina Drept civil. Contracte speciale – Jozsef Kocsis (Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca) şi Lavinia Manuela Istrătoaie (Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova), iar la disciplina Drept penal. Partea specială II – Gheorghiţă Mateuţ (Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca) şi Andra-Roxana Trandafir (prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti);

* la anul IV de studii, la disciplina Drept procesual civil. Partea specială – Daniel Ghiţă (prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova) şi Paul Pop (prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti), iar la disciplina Drept comercial II – Răzvan Dincă (decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti) şi Ionuţ-Florin Popa (Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca).

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază importanţa programului: „Proiectul Hexagonului Facultăţilor de Drept urmăreşte să coaguleze profesorii şi studenţii facultăţilor de drept din Hexagon în jurul ideilor de învăţământ juridic de elită şi de recunoaştere a valorilor, esenţiale pentru disciplinele ştiinţelor juridice”.

„Hexagonul Facultăţilor de Drept din România” este un consorţiu informal al facultăţilor de drept ale Universităţii din Bucureşti, Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Universităţii din Craiova şi Universităţii de Vest din Timişoara.

Proiectul va continua şi în anul universitar 2021/2022, cu noi profesori invitaţi, dar îşi propune şi să fie extins, în viitor, la întregul curriculum de licenţă şi master.

Facultatea de Drept din Timişoara le mulţumeşte profesorilor care au acceptat invitaţia de a susţine prelegeri în cadrul acestui proiect.

Prof.univ.dr. Lucian Bercea
Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara