Publicat: 20 Septembrie, 2016 - 10:11

Mai multe echipe de medici au prelevat, în cursul zilei de 17.09.2016, ficat, cornee, os-tendon și piele, de la un donator aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani, internat în Secția Clinică ATI.

Echipa de medici venită de la Spitalul Clinic Colentina din București au prelevat tendon bilateral și femur bilateral, care au fost duse la Banca de Țesut Colentina. Dacă va fi validat de către Banca de Țesut Colentina, femurul se va întoarce tot la Târgu Mureș, pentru un pacient tânăr, care a suferit un accident rutier, și care va fi operat în Secția Clinică Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni, corneea a fost dusă la Spitalul Militar Central București, iar pielea a fost dusă la Banca de Piele de la Spitalul Grigore Alexandrescu București.

Misiunea de prelevare din acest weekend este ce-a de-a 12-a prelevare din acest an și s-a făcut la Blocul Operator a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Echipele de prelevare au fost formate din medici și personal medical auxiliar din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș, Institutul Clinic Fundeni București și Spitalul Clinic Colentina.

Pregătirea și menținerea donatorului, o acțiune extrem de importantă realizată înaintea oricărei prelevări, a fost realizată de către medici și asistente din cadrul Secției Clinice ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Biroul de presă

Comunicat de presă - Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș