Publicat: 29 August, 2013 - 08:59
Share

AC Milan a reuşit să îi zdrobească pe olandezii de la PSV Eindhoven, administrându-le un sec 3-0, la capătul unei partide în care, cel puţin teoretic, olandezii aveau şansa lor de a se califica.

 


Ţinând cont de faptul că meciul tur se încheiase la egalitate (1-1), olandezii puteau spera la cel puţin un egal în care să marcheze de cel puţin două ori.

Kevin-Prince Boateng le-a spulberat visele celor de la Eindhoven, deschizând scorul pentru Milan încă din minutul 9. Jucătorii PSV nu s-au regăsit, atacurile lor finalizându-se doar prin trei ocazii de gol. Replica acestora nu a venit, partida continuând cu un şir de ratări ale celor de la Milan, poarta lui Zoet fiind pusă la încercare în nenumărate rânduri.

Prima repriză a adus cu sine o mare ocazie de gol pentru PSV, în minutul 46, Wijnaldum nereuşind însă să înscrie.

Cei care au înscris au fost tot italienii, în minutul 55, prin Mario Balotelli.

În minutul 73, PSV a avut ocazia să reducă din handicap, dar Schaars a şutat peste poartă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 78, de Kevin-Prince Boateng, autorul primului gol al meciului.

În urma play-off-ului, AC Milan a ajuns în grupele Ligii Campionilor, iar PSV va juca în Europa League.

În celelalte meciuri ale serii, Zenit Petersburg s-a calificat în grupele Ligii după ce a învins cu scorul de 4-2 pe cei de la Paco Ferreira, pe care în tur în înfrânsese cu 4-1, Celtic Glasgow a reuşit surpriza aşteptată de toţi fanii, calificându-se, după un meci în care a învins cu 3-0, exact scorul de care avea nevoie după ce, în tur, pierduse cu 0-2, în faţa celor de la Şahtior Karagandy.

Viktoria Plzen a reuşit calificarea în grupele Ligii, învingând şi în deplasare pe cei de la Maribor, cu scorul de 1-0, rezultatul general fiind de 4-1, iar Real Sociedad a învins iar pe Olympique Lyonnais, cu acelaşi scor de 2-0 înregistrat în meciul tur, calificându-se în grupe şi făcând din francezi una dintre principalele echipe favorite la câştigarea Europa League.