15 august 2022

Premieră: Expoziţie foto cu câini disponibili pentru adopţie la Palatul Suţu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Judeţean Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor, alături de Adăpostul Speranţa şi Muzeul Municipiului Bucureşti-Palatul Suţu realizează o expoziţie dedicată animalelor fără stăpân: „Viaţa nu te aşteaptă. Cel mai bun prieten, da.”

Este vorba despre o expoziţie cu fotografii cu câini disponibili pentru adopţie. Câinii provin din două adăposturi, unul public, Brăneşti, şi altul privat, Speranţa. De altfel, această expoziţie marchează şi o colaborare strânsă între o instituţie de stat şi un adăpost privat de animale, respectiv un ONG, lucru rar întâlnit din păcate în domeniul protecţiei animalelor.

Pentru a ajuta cu adevărat animalele şi pentru a schimba lucrurile în bine la nivel de comunitate, autorităţile trebuie să lucreze îndeaproape cu organizaţiile din domeniu.

În adăpostul public Brăneşti sunt în acest moment aproape 200 de câini, iar în adăpostul Speranţa aproximativ 600. Cu toţii sunt vaccinaţi, deparazitaţi, microcipaţi, iar adulţii sunt şi sterilizaţi. Adopţia este gratuită.

Hilde Tudora, şef Birou Protecţia Animalelor CJ Ilfov: „Expoziţia realizată în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti ajută enorm. Mesajul nostru, fotografiile câinilor vor ajunge acolo unde trebuie. În faţa şi-n inimile oamenilor. Nu e zi în care o persoană să nu se plângă că avem câini pe străzi. Avem, aşa e. Şi vom avea în continuare dacă nu alegem să ne implicăm. E important ca oamenii să aleagă să adopte şi să înţeleagă că nu rasa contează, că maidanezii sunt câini minunaţi, sunt mai echilibraţi şi cu adevărat recunoscători.”

Florina Tomescu, preşedinte Fundaţia Speranţa: „Lucrăm zilnic cu câinii noştri, atât pentru a-i face mai fericiţi, cât şi pentru a-i face mai adoptabili. Fiecare dintre ei este capabil să ofere iubire, cum probabil doar un alt câine ţi-a mai oferit, cândva. Oricare dintre ei te poate împlini şi te poate face fericit, pe tine şi pe întreaga ta familie. Din păcate, ei sunt închişi în adăpost şi nu pot veni la tine acasă, să te caute şi să te convingă. Aşa că mingea propriei fericiri e în terenul tău acum.”

Expoziţia va fi găzduită în perioada 3-28 august 2022 şi este gratuită. Mai multe fotografii cu câini disponibili pentru adopţie şi alte informaţii utile, găsiţi pe www.ilfovadopta.ro şi pe www.adapostulsperanta.ro.