2 iulie 2022

Premieră „Izolaţi în România”, la TVR 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şi dacă tocmai asta contează când trecem lumea – fapta şi vorba bună? Premieră „Izolaţi în România”, la TVR 1

Cinci ani de când telespectatorii fac misiune dintr-o emisiune. Mocani şi moţi au primit deja lumină de la oameni… O nouă ediţie „Izolaţi în România”- de Paşti, la TVR 1. Dite Dinesz şi echipa ei ne dau întâlnire vineri, 30 aprilie, ora 21.00.

Ce lăsăm în urmă, când trecem lumea? Paşi peste care cade nea, zile pe care le uităm adeseori, întâmplări care se adună în oboseli. Şi mai sunt faptele bune, care aduc fericire. Pe care nu le acoperă nici neaua şi nici uitarea.

Dite Dinesz şi echipa „Izolaţi în România”, alături de un grup de voluntari împart bine. Şi se bucură de bucuria oamenilor pe care îi întâlnesc în cătunele îndepărtate ale României. Iar în Vinerea Mare, la TVR 1, în ediţia specială „Izolaţi în România” vedem cum primesc lumina şi electricitatea oameni de 80 de ani care, până acum, au văzut lumea doar în lumina zilei sau a lămpii.

„În 5 zile am găsit oameni şi munţi pe care nu am mai fost. Într-o singură zi, 30 de tineri au adus bine în casele pe care noi le-am deschis prima dată. Sunt 5 ani de când „Izolaţi în România” e mai mult decât realizarea unei emisiuni. 5 ani de când telespectatorii fac misiune dintr-o emisiune. Nu ne lasă să urcăm singuri. Aceasta e povestea ediţiei speciale „Izolaţi în România” de Paşti”, ne-a mărturisit Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje de la TVR 1.

Sunt bătrâni singuri. Rămaşi prin cele mai îndepărtate locuri ale României. Aşa trăiesc – izolaţi. Dar alte 10 case au primit ajutor în acest an pentru că munţii din România au fost urcaţi de voluntari pentru a ajuta. Mocani şi moţi au primit deja lumină de la oameni… Panouri solare, geamuri şi uşi noi, zugrăvit şi reparaţii, alimente.

„În fiecare casă în care am intrat acum, aproape de Paşti, am lăsat bucurie”, adaugă zâmbind Dite Dinesz. „O bucurie coborâtă în suflete, un semn că sunt iubiţi, deşi sunt singuri şi la capăt de poteci. Şi dacă tocmai asta contează când trecem lumea: fapta şi vorba bună? În pădure am înţeles că ceea ce nu se numără are valoare… Mulţumim voluntarilor şi donatorilor, mulţumim tuturor celor care au făcut bine!” – Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje „Izolaţi în România”.