1 iulie 2022

Premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”: O NOAPTE FURTUNOASĂ sau reîntâlnirea cu umorul lui Caragiale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Umorul lui Caragiale nu are termen de valabilitate şi există ceva familiar pentru fiecare dintre noi în universul său dramaturgic. Caragiale este şi alegerea studenţilor Promoţiei 2022 a Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi pentru examenul lor final.

Studenţii Clasei conf.univ.dr. Radu Horghidan, sprijiniţi de cursanţii Programului de Masterat al Facultăţii, vor prezenta spectacolul O NOAPTE FURTUNOASĂ, spectacolul lor de licenţă, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” la sfârşitul acestei săptămâni. Avanpremiera are loc vineri, 21 ianuarie 2022, iar premiera este programată duminică, 23 ianuarie 2022. Ambele reprezentaţii încep la ora 19:00.

Descrişi de îndrumătorul lor ca fiind „o generaţie plină de energie, plină de viaţă, plină de umor”, studenţii actori le împrumută personajelor din tinereţea, entuziasmul şi prospeţimea lor.

În distribuţie: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurenţiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Ziţa), Ionuţ Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) şi Nică Bargan (Rică Venturiano).

„O NOAPTE FURTUNOASĂ este un spectacol studenţesc care îşi propune să fie nu doar un studiu practic menit să dezvolte abilităţile actoriceşti ale studenţilor actori, ci şi un prilej de joacă-experiment care să stimuleze creativitatea şi ludicul. Caragiale ne-a pus la dispoziţie o frumoasă ocazie de a ne descătuşa energiile artistice, piesa fiind plină de tensiune, pericol şi umor. La acest spectacol am încercat să oferim o nuanţă de specificitate abordării actoriceşti imaginându-ne că acţiunea se petrece undeva în Moldova. Astfel, toate personajele vorbesc cu accent. Ne-a plăcut tuturor această direcţie, care nu numai că ne-a oferit valenţe noi de înţelegere a situaţiilor, dar ne-a şi conectat cu un tip de poftă de joc specific moldovenească. În alte linii, am rămas fideli textului original, păstrând satira, umorul şi ironia lui Caragiale”, declară conf.univ.dr. Radu Horghidan, care semnează regia şi scenografia spectacolului.

Asist.univ.drd. Oana Mogoş face asistenţă de regie la această producţie.

Spectacolul O NOAPTE FURTUNOASĂ este o coproducţie Universitatea „Dunărea de Jos” (Facultatea de Arte) – Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Proiectul face farte din programul de practică teatrală „Teatrul şi şcoala – platformă educaţională”, care le permite studenţilor Facultăţii de Arte de la Galaţi să repete şi să joace pe o scenă profesionistă de teatru. Programul este coordonat de conf.univ.dr. Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Biletele la avanpremiera şi premiera spectacolului O NOAPTE FURTUNOASĂ pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală. Informaţii şi rezervări: 0758 049 850.

Spectacolul va continua să se joace pe scena Dramaticului şi după premieră. Următoarea reprezentaţie este programată pe 30 ianuarie 2022, la ora 19:00.

Participarea la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini” este permisă doar în baza unui Certificat Verde valid, care să ateste vaccinarea completă împotriva COVID-19, testarea cu rezultat negativ sau trecerea prin boală. Certificatul poate fi descărcat de pe https://certificat-covid.gov.ro. Purtarea măştii este obligatorie. Gradul maxim de ocupare a sălii este de 30%.