3 iulie 2022

Premieră națională la Iași: prima degustare de vinuri în realitatea virtuală

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O premieră națională a avut loc la Iași: în cadrul unui eveniment despre tehnologie, participanții au luat parte la o degustare de vinuri reală într-o cramă complet virtuală.

Practic, sortimentul de vin dorit a fost selectat în Metaverse, iar apoi a fost turnat în paharul real de la masa persoanei care l-a ales. Prin intermediul tehnologiei VR (Virtual Reality), experiența unei degustări de vinuri atinge un alt nivel, combinând descoperirea informațiilor despre vinuri într-o galerie virtuală cu savurarea pe loc a băuturii alese.

Această degustare inedită a avut loc cu prilejul evenimentului ”Realitatea Virtuală, tehnologie pentru prezent” organizat de compania ieșeană de tehnologie Quartz Matrix, ce a avut loc pe 26 mai la Iași și la care au participat reprezentanți ai instituțiilor și companiilor din educație, medicină, industrie, arhitectură, inginerie și producție.

Participanții au putut testa kiturile de Virtual Reality HP Reverb G2 premiate la CES Innovation Awards, iF Design Awards și reddot Design Awards și au descoperit modalități alternative de a cerceta și testa principii științifice, căi de a realiza simulări pentru proceduri de training sau de mentenanță, modul în care poate fi scurtat ciclul de dezvoltare al produselor și pot fi simplificate fluxurile de lucru și cum se poti face ajustări de proiectare înainte de a lansa game noi de produse.