Publicat: 23 Octombrie, 2020 - 11:07
Share

Casa Artelor "Dinu Lipatti" vă invită sâmbătă, 24 octombrie 2020, la orele 17:00, să urmăriţi pe pagina noastră de Facebook Premiera Online a Recitalului Extraordinar de Muzică şi Poezie intitulat "Incredibil, dar Adevărat! Don Giovanni şi Flautul Fermecat. Poeme de Ion Bogdan Ştefănescu. Muzica şi regia: Wolfgang Amadeus Mozart!", care a avut loc în cadrul Ediţiei live de anul acesta a Festivalului Mozartissimo, Ediţia a IV-a.

Premiera va fi transmisă cu ocazia Zilei Naţionale a Austriei, celebrată la data 26 octombrie, şi este dedicată genialului Wolfgang Amadeus Mozart, unul din cei mai prodigioşi şi talentaţi creatori austrieci ai muzicii clasice, compozitorul preferat al pianistului Dinu Lipatti. Recitalul a avut loc în data de 18 iulie 2020, în cea de-a doua seară a Festivalului Mozartissimo, Ediţia a IV-a, care a avut loc în Curtea cu balansoare a Casei Lipatti, iar acum vă oferim ocazia să vă bucuraţi de această sărbătoare a muzicii în Premieră Online.

Cunoscutul flautist Ion Bogdan Ştefănescu este unul dintre cei mai valoroşi solişti instrumentişti ai generaţiei sale şi a fost invitatul Casei Lipatti la Festivalul "Mozartissimo" Ediţiile din anii 2018 şi 2020 şi "Lipatti Special de Ziua Limbii Române", 2019. Este prim flautist al Filarmonicii "George Enescu", prof. univ. dr. la catedra de flaut a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi solist al Filarmonicii "Banatul", Timişoara. Din 2012 este membru al Uniunii Scriitorilor din România cu numeroase cărţi publicate. Ion Bogdan Ştefănescu este membru fondator al ansamblurilor "Procontemporania" şi "Profil" şi fondatorul "Barock Orchestra" şi "Flaut Power". Este, de asemenea, membru al "Trioului Contraste" şi al Cvintetului de suflători "George Enescu". A realizat, de-a lungul anilor, un număr impresionant de înregistrări la Societatea Română de Radio, la Televiziunea Română şi la societăţi de radio din străinătate precum: Deutschlandfunk - Koln, WDR, Bayerische Rundfunk, DRS 2, Societe de Musique Contemporaine, Lausanne. Discografia sa cuprinde peste 45 CD-uri publicate în România şi, mai ales, la case de discuri din străinătate precum Gutingi, Cavalli şi Sargasso. Ion Bogdan Ştefănescu cântă pe un flaut Muramatsu de aur, de 18K.

Lorena Palade a început studiul flautului la vârsta de 10 ani. A absolvit Liceul de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani, iar apoi a devenit studenta Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti la clasa de flaut a Prof. univ. dr. habil Ion Bogdan Ştefănescu.

Clara Stoleru este studentă la Masterat în anul II, la clasa prof. univ.dr. habil. Ion Bogdan Ştefănescu, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. A primit bursa Erasmus şi a studiat la Universitatea de Muzică din Graz cu prof. Erwin Klambauer, prim-flautist la "Wiener Symphoniker".

Mihai Vaida este un reprezentat al noii generaţii de muzicieni, aflat sub îndrumarea renumitului flautist Ion Bogdan Ştefănescu. Câştigarea Olimpiadei Naţionale de Interpretare Muzicală a avut semnificaţia unui început promiţător. Au urmat afirmări personale în concerte susţinute în oraşul natal, Târgu-Mureş, ca solist al Orchestrei Filarmonicii de Stat, dar şi în recitaluri de flaut şi muzică de cameră.

Programul celor patru flautişti însumează selecţiuni din operele mozartiene "Flautul fermecat" şi "Don Giovanni", fiind armonios completat de poezii semnate de Ion Bogdan Ştefănescu.

Directorul "Festivalului Mozartissimo" este pianista şi regizoarea Alice Barb, Director fondator al Casei Artelor "Dinu Lipatti".

Vă aşteptăm cu drag pe pagina de Facebook a Casei Artelor "Dinu Lipatti", o Casă a tuturor Artelor, Centrul Cultural al oraşului Bucureşti care promovează Excelenţa în Cultura clasică naţională şi internaţională!
 

Tag-uri Institutii: