21 septembrie 2021

Premiera primului serial de teatru pentru copii din Romania, Godottino, are loc în această sâmbătă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premiera primului serial de teatru pentru copii din Romania, Godottino, are loc în această sâmbătă, de la ora 11:00, la Teatrul Godot

Teatru Godot lansează o producţie originală – Godottino, o provocare adresată tinerei generaţii, de a fi ‚cool’ prin curiozitatea nativă şi ‘smart’ prin alegerile făcute. Un proiect ambiţios, Godottiono ţinteşte să contribuie la formarea armonioasă – emoţională şi psihologică, a celor mici, promovând prin acest prim episod teatral – „Origini”, conceptul de educaţie prin cultură, într-un cadru de poveste, în sala de spectacole a Palatului Bragadiru, clădire aflată în patrimoniul cultural al Bucureştiului.

Personajul principal pe care toţi cei mici îl vor îndrăgi, şi cu care se vor identifica, este Godottino, un copilaş de 9 ani, care are tot felul de curiozităţi, printre care cea mai interesantă pare a fi robotica. Pasiunea sa pentru ştiinţă îl va purta în aventuri haioase, dar nu lipsite de suspans, în timp ce teme actuale cu care societatea se confruntă, precum şi posibilele soluţionări, sunt schiţate şi adresate în contextul evoluţiei relaţiei dintre micuţul Godottino şi cei apropiaţi lui.

O piesă de teatru, atât pemtru copii, cât şi pentru părinţi, Godottino nu doar observă contextul social, ci propune soluţii pentru rezolvarea unor tensiuni şi situaţii, care pot apărea adesea, atât în mediul familial, cât şi in relaţiile cu prietenii, colegii şi profesorii de la şcoală.

Subiecte precum relaţiile de prietenie şi sentimentele mai mult sau mai puţin pozitive asociate acestora, mediul înconjurător şi sustenabilitatea, tehnologia şi folosirea ei într-un context pozitiv, relaţia câteodată tensionată cu părinţii, dar şi cât este ea de importantă pentru sănătatea emoţională, sunt doar câteva din temele ce vor fi abordate în acest serial de teatru pentru copii, recomandat celor intre 5 – 12 ani.

Cei mici vor învăţa că ‘minciuna are picioare scurte’ şi niciodată rezultate pozitive, vor vizita concepte importante pentru dezvoltarea şi transformarea lor în adulţi responsabili, dar şi teme precum incluziunea, acceptarea, conştiinţa faptului că deciziile lor au întotdeauna consecinţe, pe care trebuie să şi le asume sănătos, indiferent de rezultatul mai mult sau mai puţin armonios.

Invitaţia lui Godottino este următoarea:
„Eu sunt Godottino şi am 9 ani. Da, da, cu tine vorbesc, cu tine care citeşti acum aceste rânduri. Sunt elev şi îmi place tare mult ştiinţa. Mai exact robotica, dar nu numai, pentru că eu sunt tare curios. Câteodată, prietenii mei spun că sunt enervant de curios. Dar ce să fac dacă nu mă pot abţine şi vreau tot timpul să aflu lucruri noi? Aşa sunt eu. De aceea întrebarea mea preferata este…de ce. Şi a ta? Cool! Atunci vrei să fii lângă mine şi să trecem împreună prin toate aventurile pe care ţi le-am pregătit? O să fie super fun. Vom învăţa împreună despre cum a fi deştept este cool, despre ce putem face pentru a ajuta mediul înconjurător. Vom afla că minciuna nu ne aduce nimic bun, despre cum să facem fata bullyngului, despre incluziune şi acceptare. Vom descoperi cum calculatorul ne poate fi prieten şi nu duşman. Şi nu în ultimul rând, vom descoperi ce înseamnă familia şi prietenia, cum fără ele ne este imposibil sa mergem mai departe, să evoluam. De aceea îţi propun să-mi fii alături şi să devenim prieteni. Vrei?”

Vă aşteptăm la premiera primului serial de teatru pentru copii din România, „Godottino – Origini”, ce va avea loc sâmbătă, 17 iulie, de la ora 11:00, în noua locaţie a Teatrului Godot, aflat acum în incinta Palatului Bragadiru, din Calea Rahovei nr. 147-153.

Următoarea reprezentaţie va avea loc sâmbătă, 24 iulie, începând cu ora 11:00.

Bilete pentru spectacol se pot achiziţiona online, de pe site-ul Teatrului Godot.

Scenariul şi regia: Gina Lazăr

Distribuţie: Andrada Fuscaş, Ana Maria Pop, Andreea Şovan, Vlad Brumaru, Vlad Ionuţ Popescu/ Valentin Paraschivu.

Trailer video Godottino: https://www.youtube.com/watch?v=LfK8uqztfYk