Publicat: 4 Iulie, 2019 - 18:24

Succesul  conferintei de anuntare a rezultatelor „Centrului de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice” a fost primit cu caldura de catre comunitatea editoriala romaneasca.

Pe 5 iulie 2019 va avea loc Conferinta de anuntare a rezultatelor „Centrului de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice” si ceremonia de desemnare a „Centrului de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice” ca nou membru al B&R Uniunii Nationala a Editurilor ( B&R Co–Constructing National Publishing Union) B&R este „ The belt and Road”) la initiativa Intreprinsa de Editura Universitatii Renmin din China si Institutul Cultural Roman a fost un real succes.

La  inaugurarea  a 70 de ani de relatii diplomatice si  tot atatia ani de la infiintarea Noua China evenimentul  face obiectul unei serii intregi de  schimburi editoriale si culturale intre China si Romania.

Jiang Yu, Ambasadorul  Chinei in Romania, Bela Dan Krizbai, Vicepresedinte al Institututlui Cultural Roman, Du Peng, Vicepresedinte al Editurii Universităţii Renmin din China, Grigore Arsene, Presedintele Asociatiei  Editorilor din Romania , Eugen Uricaru, Presedintele al Societatii ptr Gestionarea drepturilor de Autor din  Romania, Adrian Lupeanu, sinolog, fost consilier pe probleme educative si culturale in cadrul Ambasadei  Romaniei in China , repezentati ai Uniunii Scriitorilor din Romania, Grupul Editorial Corint, Editura Contemporanul si SC RENEW COMS SRL, reporteri din China si Romania, in total aproape 100 de persoane au luat parte la eveniment.

 Li Yonqiang, Presedinte al Editurii Universităţii Renmin din China si al  B&R Uniunii Nationala a Editurilor ( B&R Co–Constructing National Publishing Union ) a  fost gazda evenimentului.

Sun Zhijun, adjunct de mininstru al Departamentului de promovare a CPC al Comitetului Central a subliniat rezultatele deosebite obtinute de „Centrul de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice” in crearea de conexini de ambele parti.

Acesta  a mai mentionat  ca B&R Uniunii Nationala a Editurilor  si-a oferit intelepciunea si puterea in realizarea proiectului „ The belt and Road”, iar „Centrul de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice” a stabilit o platforma comuna  de traduceri si comunicare in vederea aprofundarii cititului de ambele parti, romana si chineza.

Du Peng, Vicepresedinte al Editurii Universităţii Renmin din China, a apreciat realizarile facute de „Centrul de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice” si a incurajat centrul in promovarea viitoare a  cooperarii bilaterale intre cele 2 natiuni   cat si cooperarea multilaterala dintre centru si celelalte tari apartinatoare ale B&R Uniunii Nationala a Editurilor ( B&R Co–Constructing National Publishing Union ).

Cu ocazia evenimentului  Centrul a lansat varianta in  limba chineza  a lucrarii  „Istoria Romaniei” si  varianta in limba romana a  „Big Power’ s Responsibility”( Responsabilitatrea marilor puteri?).

Li Yonqiang, Presedinte al Editurii Universităţii Renmin din China si SC RENEW COMS SRL au semnat un accord privind trasferul drepturilor de autor intre XI Jinping’ s Socialist Thoghts si Chinese Characteristics in  New Era Research Series.????

Adjunctul de ministru, Sun Zhijun, Ambasadorul Jiang Yu, vicepresedintele  Du Peng si Presedintele Editurii Universităţii Renmin din China au participat la ceremonia de  inmanare a certificatului B&R Uniunii Nationala a Editurilor catre 5 edituri din Romania, printre care si editurii Institutului Cultural Roman, Uniunii Scriitorilor din Romania si SC RENEW COMS SRL.

Pe durata evenimentului au fost expuse peste 100 de carti in limba chineza impartite in 6 mari categorii: lucrarile importante ale Presedintelui  editurii XI Jinping’??? 70 de ani de la infiintarea noii Chine? Carti despre aniversarea  a 40 de ani de la reforma , carti din domeniul academic despre stiinte sociale si umaniste, carti despre cultura traditionala chineza, stiintele naturii si carti tematice ale „The Belt & Road ”.

In lunile mai si august 2016 Univesitatea Renmin din China si Institutul Cultural Roman au stabilit  de comun acord platforme  de schimburi editoriale si culturale comune atat in Bucuresti cat si in Beijing.

De atunci cartile traduse in romana si chineza au fost foarte bine ingrijite???

Versiunea in limba romana a cartii „The Solo Party”, „100% Happiness”, „Big Power’s Responsibility” si varinatele in chineza ale „Istoriei Romaniei” si „Esti un dragon” ( you are a dragon”)  au fost traduse gradual, dintre care  versiunea romana al cartii „The Solo Party”, si „100% Happiness”, au fost recompesante cu premiul „Outstanding Prose” de catre Uniunea Scriitorilor din Romania.

In august 2017, sub patronajul  Oficiului  de Informatii al  Consiliului de Stat , Administrației de Stat a Publicațiilor, Mass-media, Radioului, Televiziunii și Filmului,Ministerul Educatiei, CRUP a initiat infiintarea Aliantei Editurilor din Domeniul Academic, „The Belt & Road ”.

In august 2018 a avut loc summit-ul „The Belt & Road ”.

In martie 2019,  Alianta Editurilor din Domeniul Academic, „The Belt & Road ” a fost redenumita,

 B&R Co- creatoare a Uniunii Nationala a Editurilor.

Avand ca scop raspandirea extraordinarei culturi  si maretiei civilizatii a„ drumului matasii” Uniunea si-a props sa construiasca o platform comuna  ptr invatare, cu benefici commune, care sa promoveze active membrii sai, sa distribuie informatii ptr autori, trasnlatori ,marketing, informatii de copyright, educative  si traininguri.

Tag-uri Geo: