Publicat: 29 Ianuarie, 2016 - 13:50
Share

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă în PREMIERĂ spectacolul KARPILEVSKI, de Jacob Weitzner

Regia: Ștefan Iordănescu

Scenografia: Dorotheea Iordănescu

Muzica: Ildiko Fogarassy

Lightdesign-ul: Lucian Moga

Coregrafia: Lorette Enache

Video design: Cinty Ionescu

În distribuție: Andrei Finti, Roxana Guttman, Monia Pricopi, Anka Levana, Marius Călugărița, Natalie Ester, Mircea Dragoman, Mircea Drâmbăreanu, Mihai Prejban, Cătălin Stelian, Viorel Manole, Cristina Cîrcei

Karpilevski are conținut profund evreiesc declara dramaturgul Jacob Weitzner. Personalitate a teatrului evreiesc contemporan, consultant literar al Teatrul Evreiesc din Varșovia, profesor de literatură idiș la Open University și de literatură ebraică la Universitatea din Tel Aviv, este considerat un fenomen unic, ducând mai departe tradiția teatrului evreiesc. Weitzner combină umorul și patosul vieții evreiești, în timp ce exprimă drama existenței secolului XXI.

Aventurile unui dramaturg devin material excelent pentru farsă. KARPILEVSKI este o farsă despre un mărunt politician evreu, poet de mâna a treia care moare în brațele unei prostituate. Îngerul Gabriel și Satana îl apără și îl persecută postum. Pentru a-i rezolva cazul, Dumnezeu îl înzestrează pe Abraham Karpilevski cu talent și-l trimite înapoi pe pământ să scrie o piesă și să o monteze pe Broadway. Rezultă o privire satirică asupra politicii, culturii și teatrului contemporan.

Procesul lui Karpilevski pe pământ valorifică o piesă bine scrisă, inteligentă, cu ecouri filosofice și politice și demonstrează calitățile actorilor Teatrului Evreiesc de Stat, sub conducerea regizorală a lui Ștefan Iordănescu.

PREMIERA OFICIALĂ — Luni, 1 februarie 2016, ora 19.00, la Teatrul Mic

Biletele pentru acest spectacol pot fi achizitionate de la casa de bilete a teatrului nostru (bvd. Mircea Vodă, nr. 24) sau online, din rețeaua Eventim.

Oana Monica Nae

Departamentul de Marketing, PR și Promovare Spectacole, Teatrul Evreiesc de Stat