Publicat: 3 Aprilie, 2016 - 13:11
Share

Duminică, 3 aprilie, ora 17.00, la Teatrul Excelsior, va avea loc premiera spectacolului Bambi, dramatizare de Ema Stere după romanul lui Felix Salten.

Considerat unul dintre primele romane cu mesaj ecologist, Bambi sau Viața în pădure a apărut în 1923 și a fost tradus în multe limbi ale lumii. În 1942, studiourile Walt Disney au lansat filmul de animație care a contribuit și mai mult la răspândirea poveștii. Numele lui Bambi a devenit sinonim cu inocența, cu drăgălășenia și grația. Scena în care puiul de cerb încearcă să meargă pe gheață și alunecă întruna a devenit antologică.

'În realitate, romanul lui Felix Salten are de spus lucruri mult mai presante. Viața în pădure este o luptă continuă pentru supraviețuire. Animalele mari și mici au un dușman comun și extrem de puternic: omul. În fața vânătorului înarmat cu o pușcă, nimeni nu este în siguranță. Cu urechile ciulite, veșnic în alertă, întotdeauna gata de fugă: așa se trăiește în pădure.' — declară Ema Stere despre modul în care a perceput povestea micului pui de cerb.

Iar regizorul spectacolului, Attila Vizauer, mărturisește: 'Când mă aflam în căutarea unei chei regizorale pentru montarea spectacolului Bambi, am avut o revelație, și îi mulțumesc minunatei coregrafe Vava Ștefănescu care, prin frumusețea și bogăția atelierelor de mișcare pe care le-a realizat, a provocat această clipă de inspirație. Am hotărât că vom prezenta aventura micuțului pui de cerb, a întregii păduri și a tuturor viețuitoarelor sale, povestind despre noi, povestind prin noi, cu trupurile noastre, cu sentimentele noastre, cu adevărurile noastre omenești.'

'Muzica naturii' a fost simțită și redată de Ioan Gyuri Pascu, pentru care 'muzica unui spectacol de teatru e doar o voce complementară ce ajută la spunerea poveștii, împreună cu decorul, cu mișcarea, cu luminile și cu vocile ce izvorăsc din întreaga ființă a actorului. Ea spune, atât cât poate, adevăr și tălmăcește lumină'.

Având la bază această dramatizare 'megavie', o echipă de 21 de tineri actori, îndrumați de cei trei 'antrenori', au decis să spună NU limitărilor și să fie, pentru un ceas și jumătate, una cu pădurea! Să fie copaci, gâze, păsări, veverițe, ciute și cerbi. Să fie luminiș, desiș, cântec și anotimpuri. Ambientul scenografic a fost creat de Viaceslav Vutcariov (decorul) și Claudia Castrase (costumele).

Actorii care s-au dedicat cu totul acestui spectacol sunt: Ioana Repciuc, Mădălina Ignat, Dumitru Georgescu, Dan Clucinschi, Anca Florescu, Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniță, Lia Gherman, Ștefania Dumitru, Robert Radoveneanu, Oliver Toderiță, Andrada Fuscaș, Eugeniu Cozma, Ana Turoș, Andreea C. Hristu, Smaranda Găbudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Cosmina Dobrotă, Meda Topîrceanu, Dragoș Spahiu.

Așadar, toți copiii între 5 și 12 ani, precum și părinții și bunicii lor, sunt invitați să urmărească povestea puiului de cerb Bambi, într-un spectacol în mișcare, plin de fantezie, de muzică și dăruire scenică, pregătit anume pe scena Teatrului Excelsior. Premiera: duminică, 3 aprilie, ora 17.00.

BAMBI

dramatizare de Ema Stere

după Felix Salten

În distribuție:

Micuțul Bambi — Ioana Repciuc / Mădălina Ignat

Mama — Anca Florescu / Ana-Maria Irimia

Micuța Faline — Cristiana Ioniță

Micuțul Gobo — Ștefania Dumitru

Ena — Andrada Fuscaș

Bătrânul Prinț — Oliver Toderiță

Bambi — Dumitru Georgescu / Dan Clucinschi

Faline — Lia Gherman / Ioana Repciuc

Gobo — Robert Radoveneanu / Dragoș Spahiu

Ronno — Eugeniu Cozma / Dan Clucinschi

Căprioara bătrână — Ana Turoș

Coțofana — Andreea C. Hristu

Veverița — Smaranada Găbudeanu

O cioară — Alina Dumitrelea

Altă cioară — Alexandra Stroe

Bufnița — Meda Topîrceanu / Cosmina Dobrotă

Făzănița — Ana-Maria Irimia / Anca Florescu

Lăcusta — Lia Gherman / Mădălina Ignat

Fluturele — Cosmina Dobrotă

Regia: Attila Vizauer

Coregrafia: Vava Ștefănescu

Muzica: Ioan Gyuri Pascu

Decorul: Viaceslav Vutcariov

Costumele: Claudia Castrase

Durata spectacolului: 1 h 20 min.

Categoria de vârstă: 5 — 12 ani

Mai multe detalii și noutăți despre spectacolele și programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook și pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.

Teatrul Excelsior