Publicat: 23 Martie, 2016 - 20:20

Teatrul Excelsior prezintă luni, 28 martie, de la ora 19.00, PREMIERA unui spectacol eveniment: "Vivien Leigh – Ultima conferință de presă de Marcy Lafferty", cu Lamia Beligan, regia Liana Ceterchi.   
                                                            

De ce Vivien Leigh? Pe 5 noiembrie 2013 ar fi împlinit 100 de ani. S-a stins din viață la vârsta de 53 de ani, dar a marcat în mod desăvârşit scena şi ecranul secolului XX.  

Cariera fascinantă, rolurile de excepție, căsătoria cu Laurence Olivier, o tragică poveste de dragoste curmată de o boală îngrozitoare, toate se defășoară sub ochii spectatorului, în mărturisirea unui destin cum n-a mai fost. După mai bine de 80 de ani Hollywood-ul încearcă să găsească o altă Scarlett. Se pare că nu mai există. 
Oricare altă Blanche DuBois, după interpretarea lui Vivien Leigh, pălește.
Despre fascinanta aventură a descoperirii lui Vivien, Lamia Beligan mărturisește: „în anul 2010, căutam cu disperare o piesă de teatru care să mă seducă, să mă motiveze, cu care să rezonez, care să mă provoace să-mi depăşesc limitele şi să arăt acele faţete mai puţin cunoscute ale personalităţii mele histrionice. Căutam o piesă aşa cum caută câinele iarba de leac. Şi cum nimic nu e întâmplător, coincidenţa fericită a făcut ca tatăl meu, neobosit căutător de piese de teatru noi şi interesante, să descopere acest text şi să se gândească imediat la mine. A făcut rost de el, mi l-a dat şi mi-a spus: «Trebuie neapărat să joci acest rol! E un rol pentru tine.»”
 
Așadar, PREMIERA acestui act de credință -  luni, 28 martie a.c., ora 19.00, la Teatrul Excelsior.